BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere, Rus iş adamının yatına el koydu----

İngiltere, Rus iş adamının yatına el koydu

İngiltere, Rus iş adamının yatına el koydu
29 Mart 2022 - 16:56 www.finansgundem.com

İngiltere ilk kez Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde karasularında bulunan Rus iş adamının süper yatına el koydu.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, başkent Londra'nın doğusundaki yeni finans merkezi Canary Wharf limanında demirli olan ve ismi gizli tutulan bir Rus oligarkına ait olduğu belirtilen 58,5 metre uzunluğundaki "Phi" adlı süper yata el konulduğu bildirildi.

İçerisinde yüzme havuzu ve çok geniş bir şarap mahzeninin yer aldığı yatın, yaklaşık 38 milyon sterlin değerinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yatın Karayip adalarından Saint Kitts Adası'nda kayıtlı olmasına karşın Malta bayrağı taşıdığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Bugün 38 milyon sterlinlik bir süper yatı alıkoyduk. Rusya'nın güç ve zenginliğini temsil eden bir ikonunu, Putin ve yandaşları için açık ve net bir uyarıya dönüştürdük." ifadelerini kullandı.

Sharps, yatın şimdilik hiçbir yere gitmeyeceğini belirterek, "Rejimden yararlanan insanlar, Londra ve İngiltere'yi bu tür gemilerle dolaşma fırsatından yararlanamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ülkeleri, bu ay başından itibaren Rus oligarkların yatlarına el koymaya başlamıştı.

Daha önce İtalyan hükümeti, Rus oligark Alexei Mordashov'a ait olan yaklaşık 59 milyon dolar değerindeki "Lady M" adlı yata, yine Rus oligark Andrey Melnichenko'ya ait 582 milyon dolarlık bir yata el konulduğunu açıklamıştı.

Fransız hükümeti Rus oligark Igor Sechin'e ait olan 86 metre uzunluğunda "Amore Vero" isimli yata el konulduğunu duyururken, İspanya hükümeti de bu ay içerisinde, Barselona Limanı'nda bulunan "Valerie" ve Adriano Limanı'nda bulunan (Mayorka) "Lady Anastasia" adlı yatlara el konulduğunu belirtmişti.

 
 

Rus oligark Abramoviç'in zehirlendiği iddia edildi

 

Rus oligarkların paraları nerede?

 

Rus oligarklar Türkiye'ye gelebilir mi?

 

Yaptırımlar Rus oligarklarının hayatını nasıl değiştirdi?

 

Rus oligarklara ait 800 milyon euro donduruldu

 

Polonya'dan Rus oligarklara darbe

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramazan Er29 Mart 2022 19:04

    Amerika ve Avrupa demokrasisi bu. ABD ve AB yi yere göğe sığdıramayan, kendi ülkesini hor gören bizim zenginler de bu olanları görür mü acaba?Asıl ırkçı ve faşist bunlar.