BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den olası füze sevkiyatına karşı açıklama----

ABD’den olası füze sevkiyatına karşı açıklama

ABD’den olası füze sevkiyatına karşı açıklama
02 Kasım 2022 - 00:05 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın seyir füzelerini Rusya'ya sevk etme ihtimalini önlemeye çalışacaklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararı kapsamında, İran’ın kamikaze insansız hava araçlarının (İHA) yanı sıra Rusya’ya seyir füzesi vereceği iddiaları, yaptırıma tabi. Bu durum karşısında, ABD’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu haline geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price basın toplantısında, “İran’ın Rusya’ya olası füze sevkiyatını engelleyip engellemeyeceği” sorularına , “Elbette ki karşı koyabilir ve niyetimiz bu yönde. Her türlü aracı kullanacağız.” yanıtını verdi.

Açıklamasında, İran’ın Orta Doğu’daki “kötü niyetli faaliyetlerine” karşı ABD'nin çeşitli araçlar kullandığını belirten Price, “İran’ın tehdit ağına karşı yaptırımları kullandık. İran’ın Yemen’de desteklediği gruplara gönderdiği silahlara müdahalesi dahil ABD ordusunun müdahalelerini kullandık. Burada konuşabildiğim ve konuşamadığım çok sayıda araç ve yetkiyi kullandık. Bu konuda (İran’ın Rusya’ya füze sevkiyatı) niyetimiz ve buna karşı koymak için her aracı kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Price, ABD’nin İran’ın füze sevkiyatını engellemek üzere askeri müdahale yöntemine başvurup başvurmayacağı sorusuna karşılık bu konuya girmeyeceğini vurguladı ve “Bu tehdidi etkili bir şekilde engellemek için yakın ortaklarımızla koordinasyon içerisinde tüm seçeneklerimize bakacağız.” dedi.

Aynı sorular Pentagon'a da yöneltildi

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, “ABD ordusunun İran'ın silah sevkiyatına herhangi bir şekilde müdahale edeceğine dair duyurabileceğim bir şey yok.” diye konuştu.

Ryder, Dışişleri ile Beyaz Saray’ın bu silah sevkiyatını engellemek için yaptırımlar dahil birçok çabayı konuştuğunu belirtti.

İran’ın Rusya’ya balistik füze sağlama olasılığının kaygı verici olduğunu dile getiren ABD’li general, “Savunma Bakanlığı açısından şu anda odağımız Ukraynalıların savaş alanında ihtiyaç duyduğu güvenlik yardımını sağlamaya çalışmaktır. Ancak bu konu da (İran’ın Rusya’ya füze sevkiyatı) takip edeceğimiz bir konudur.” ifadelerini kullandı.

Japonya yüksek hızdaki yeni füzelerinin menzilini yükseltecek

 

Wallace: Rusya tarafından İngiliz uçağının yakınına füze fırlatıldı

 

Yerli Füze 'Tayfun' test edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)