BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'den dijital cüzdan adımı----

ABD'den dijital cüzdan adımı

ABD'den dijital cüzdan adımı
07 Kasım 2023 - 22:09 www.finansgundem.com

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu, dijital cüzdanlarla ödeme uygulamaları sağlayıcılarının denetlenmesine yönelik yeni kural önerildi

ABD'de, dijital cüzdanlarla ödeme uygulamaları sağlayıcılarının denetlenmesiyle ilgili yeni kural önerildi.
Önerilen kuralla, özellikle yılda 5 milyondan fazla işlem gerçekleştiren büyük şirketlerin, halihazırda denetlenen büyük bankalar, kredi birlikleri ve diğer finansal kurumlarla aynı kurallara tabi olması amaçlanıyor.

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), dijital cüzdanlar ve ödeme uygulamaları gibi hizmetler sunan banka dışı büyük şirketlerin denetlenmesine yönelik yeni kural önerdi.

CFPB'den yapılan açıklamada, teknoloji devleri ve diğer büyük teknoloji firmaları tarafından yönlendirilen dijital ödeme uygulamaları ile cüzdanların popülaritesinin artmaya devam ettiği vurgulanarak, son yıllarda bu uygulamalar ve bunları sağlayan şirketlere yönelik şikayetlerin arttığı ifade edildi.

Ancak şirketlerin çoğunun CFPB denetim incelemelerine tabi olmadığına işaret edilen açıklamada, yeni önerilen teklif ile özellikle yılda 5 milyondan fazla işlem gerçekleştiren büyük şirketlerin, halihazırda denetlenen büyük bankalar, kredi birlikleri ve diğer finansal kurumlarla aynı kurallara uymasının sağlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, önerilen kuralın banka dışı dijital tüketici ödeme şirketlerini CFPB'nin inceleme yapma yetkisine tabi tutacağı ve federal tüketici mali yasalarının pazar genelinde tutarlı şekilde uygulanmasını sağlamaya da yardımcı olacağı aktarıldı.

Yeni kural kapsamında, geçerli para transferi, gizlilik ve diğer tüketici koruma yasalarına uyulmasının güvence altına alınacağı belirtilen açıklamada, kuralın sonuçlandırılması halinde CFPB'nin teknoloji devleri dahil büyük teknoloji firmalarının tüketici finans piyasalarına girişini dikkatle izleme çabalarının bir parçası olacağı bildirildi.

TCMB'den 'dijital cüzdan' hamlesi

 

Dijital cüzdanlar için rekabet kızışıyor

 

Bankaların yeni gündemi dijital cüzdan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)