BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak ABD'deki ofislere uzaktan çalışma darbesi----

ABD'deki ofislere uzaktan çalışma darbesi

 ABD'deki ofislere uzaktan çalışma darbesi
25 Mart 2024 - 08:56 www.finansgundem.com

ABD'deki ofisler uzaktan çalışmanın 'Kara Deliği' ile karşı karşıya kaldı. Ülkede boşaltılan ofis miktarı patlama yaşıyor.

Gayrimenkul analiz firması Green Street, uzaktan çalışmanın ABD ofis doluluğunda bir "kara deliğe" neden olduğunu, talebi pandemi öncesi seviyelerin önemli ölçüde altına düşürdüğünü ve boş ofis oranlarını tarihi düşük seviyelere çektiğini, önceki kullanıma geri dönüşün yıllarca mümkün olmadığını bildirdi.

Firma, evden çalışma nedeniyle talepteki düşüşe ek olarak, ofis sektörünün de artık daha fazla maliyet bilincine sahip olan şirketlerden gelen olumsuz rüzgarlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti.

Firma "Ofis Doluluğunun Kara Deliği" başlıklı notta, bu durumun 2020 KOVID-19 salgınından bu yana ABD'deki ofis alanlarının kümülatif net karşılamasının (kiralanan alan miktarından boşaltılan alan miktarının düşülmesi) 12,1 milyon metrekare azalmasına neden olduğunu belirtti.

Green Street, "Ofis piyasasında son dört yıldır yaşanan kesintiler, kayıtlara geçen en kötü kesintiler oldu. 2009'dan bu yana boşaltılan ofis alanlarının toplam miktarı, dot-com balonu sırasında görülen miktarı aşıyor ve Küresel Mali Kriz dönemindekini gölgede bırakıyor" dedi.

Ofise dönüş giderek zorlaşıyor

 

Z kuşağı ofise dönüyor ama bir şartla…

 

2000’lerin ofisleri: Z kuşağının kâbusu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)