BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'deki Halkbank davası Anayasa Mahkemesine gidiyor----

ABD'deki Halkbank davası Anayasa Mahkemesine gidiyor

ABD'deki Halkbank davası Anayasa Mahkemesine gidiyor
14 Ocak 2022 - 22:41 www.finansgundem.com

Temyiz başvurusu iki kez İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nde reddedilen Halkbank’ın ABD’nin en yüksek mahkemesi olan Anayasa Mahkemesine başvurusunun önü açıldı.

Halkbank, ABD'deki avukatları aracılığıyla 10 Ocak'ta İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi'ne verdiği 20 sayfalık dilekçede, “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası kapsamında olmasına rağmen” temyiz başvurusu iki kez reddedilen davanın Anayasa Mahkemesi'ne sevkini istedi.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Halkbank, halen bir alt mahkeme olan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde devam eden Reza Zarrab davasındaki yargı sürecinin, Anayasa Mahkemesi'nin kararına kadar durdurulmasını talep etti. İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi'nin üç hakimi, bugün aldıkları kararla Halkbank'ın Anayasa Mahkemesi'ne başvuruna yeşil ışık yaktı.

BİR ALT MAHKEMEDEKİ YARGI SÜRECİ DURDURULDU

Mahkeme ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin kararına kadar bir alt mahkemedeki yargı sürecini de durdurma kararı aldı. Halkbank, mahkemeye sunduğu 20 sayfalık dilekçede, daha önce “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamında benzer davalarda Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlardan örnekler sundu.

Halkbank, temyiz kararında belirtiği gibi bankanın “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kriterlerinden hiçbirine uymadığı argümanın doğru olmadığını belirterek benzeri kararlardan da örnekler sundu. ABD'nin en yüksek mahkemesi olan Anayasa Mahkemesi'nin Halkbank'ın başvurusunu duruşma takvimine alıp almayacağı ise henüz belli değil. Anayasa Mahkemesi, Halkbank'ın dilekçesini inceledikten sonra kararını verecek.

Türkiye'nin gurur duyduğu isim Atilla kitap çıkarıyor

Halkbank’ın temyiz başvurusu ikinci kez reddedildi

ABD Temyiz Mahkemesi'nden Halkbank kararı

 

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BofA Halkbank hissesindeki işlemleri incelenmeli15 Ocak 2022 20:55

    Halkbankası dava sürecindeki izlenimlerimden edindiğim kişisel görüşlerim  en kritik durumlardan önce ucuz  mal toplayıp karardan önce satışa geçen BofA dır. BofA dur diyecek spekülatörlerinin önünü kesende tweetleri ile Halkbank GM Osman beydir.Pazartesi tavan açmazsa/açılış fiyatının altına sarkar veya ortalama bozarsa  ben Halkbank hissesinde  alım yapmam BofA para kazandırmam Dava diye diye hisse fiyatını 15-20 TL seviyelerinden 4,10 TL'sına kadar düşmesine seyirci kalan Halkbank yönetiminin bu haberden sonra alacağı tavırda Türk Lirasına güvenip BIST yatırım yapan yatırımcılar içinde örnek bir hikaye olacaktır.YTD

  • fafa15 Ocak 2022 18:38

    Bu mahkeme masrafları,avukatlık masrafları,rüşvetçilere ödetilmeli.Başımızı bu belaya sokanlar ,yüce divanda yargılanmalı.

  • tip15 Ocak 2022 16:39

    Cuma günü kapanıştan önce haberi kim nasıl alabildi ilginç!

  • Servergazi15 Ocak 2022 16:23

    Halkbank uzun zamandır yatırımcısını bezdirdi.Bakalım spekler nasıl bir tavır izleyecekler.Dünyanın em ucuz bankası izleyelim.Yeni THY ve KARDEMİR olurmu bakalım.Ytd

  • azmi15 Ocak 2022 15:14

    Benden taraf olmazsan ,dondurduğum davanı yeniden önüne koyarım ,diyor Abd. Ukrayna ve Kazakistan sorunlarında

  • RAMO CANCAN15 Ocak 2022 11:09

    hele belli idi dün %5 tavan yaptı.

  • BORSACI15 Ocak 2022 10:39

    kardaenizli işi bitirmiş suyun başına geçmiş suç işledi bu başına 2 tas su yarın yine yapacı bu demiş ,abd kalleş gözü daima p.ştlukta oldugu için daima yapacagı p.ştlukdur.

  • EEE15 Ocak 2022 09:33

    3 gün tavan olur

  • Kaçan Grup15 Ocak 2022 09:15

    aslında uygun bir ceza üzerinden anlaşmaya gitme imkanı olduğunu düşünüyorum, böyle bir şey olsa halkbank roketler. ama devlet prensipleri gereği buna yanaşmıyor olabilir, bu da doğru bir bakıştır diyebiliriz. ancak en sonuna kadar böyle devam edip, en ağır cezayı alınca geri adım atılacaksa, rahip olayı gibi, artık bu aptallık olur ve bir daha olmaz sanırım.

  • Kadir15 Ocak 2022 08:39

    Yandaşlar haberi erken alıp cuma günü topladı. Durduk yere yükselmesinden belliydi.

  • Okie Dokie15 Ocak 2022 01:01

    Pazartesi günü tavandan gelene geçene verirler :)

  • E.g.14 Ocak 2022 23:01

    HALKBANK'A MADDİ CEZA YAZILIR İSE ÜLKEMİZDEKİ ABD ŞİRKETLERİNIN TAMAMI VERGİ DAİRELERİNCE İNCELEMEYE ALINMALI EN UFAK YANLIŞ/HATALI/SAHTE KAYITDIŞI İŞLEMLERİ VARSA RESEN/İDARECE VERGİ+V.CEZASI USÜLSÜZLÜK CEZALARI ÖZEL USULSÜZLÜK CEZALARI TALEP EDİLMELİDİR

  • Türkoğlutúrk15 Ocak 2022 12:18

    ABD askerine secde edenlermi yapacak

  • Vatandaş15 Ocak 2022 07:39

    Çok iyimsersin Cargil nasıl girmiş ülkeye kim sokmuş ara googleda