BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank’ın temyiz başvurusu ikinci kez reddedildi----

Halkbank’ın temyiz başvurusu ikinci kez reddedildi

Halkbank’ın temyiz başvurusu ikinci kez reddedildi
17 Aralık 2021 - 12:03 www.finansgundem.com

Halkbank’ın, ABD’de devam eden davasında istinaf mahkemesine yaptığı ikinci temyiz başvurusu da kabul edilmedi.


ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank’ın, istinaf mahkemesine ikinci kez yaptığı temyiz başvurusu da reddedildi.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre, daha önce ABD’de yargılanamayacağı iddiasıyla, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’ne bir alt mahkemenin kararını temyiz için başvuran ve temyiz talebi reddedilen Halkbank, mahkemeye 5 Kasım’da yeni bir başvuruda daha bulunmuştu. Halkbank son başvurusunda, yeni bir duruşmayla temyiz davasının yeniden görülmesini ve mahkemenin daha önce almış olduğu ret kararını gözden geçirmesini istemişti.

Halkbank’ın, 27 sayfalık yeniden yargılanma ve yeni bir duruşma yapılması talebi bankanın ABD’deki avukatları Robert M. Cary, Simon Latcovich, Eden Schiffmann, James W. Kirkpatrick’ın imzasıyla, Adalet Bakanlığı’nın elektronik başvuru sistemi üzerinden 5 Kasım günü yapılmıştı.

Halkbank’ın ikinci kez hakkında çıkan kararın temyiz edilme talebi bir üst mahkemede incelendikten sonra karara bağlandı. Üç temyiz hakiminin incelediği Halkbank’ın başvurunun kabul edilmediğiyle ilgili kararının belgesi, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi’nin Katibi Catherine O’Hagan’ın imzasıyla yayınlandı.

Halkbank davasında yeni gelişme

 

Hukukçular Halkbank kararını nasıl yorumladı?

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reyiz17 Aralık 2021 16:38

    gelecek cezayı sebeb olanlar ödemeli.Bu tür olaylarla ilgili zamanın abd büyük elçisi bizzat gidip bu transferleri yapanları uyarmış bedeli ağır olur.demiş. lakin gözü dönmüş dolar sapıkları takmamış.bununda bedelini millet ödeyecek..

  • Borsa17 Aralık 2021 21:06

    Zaten birikimler hissede pul oldu. Uzun vade yatırım hayal oldu. Mahvetti.

  • fafa17 Aralık 2021 16:21

    Bu masrafları,bu aşağılanmayı nasıl karşılayacağız?Türkiye buna layık mı?Amerika burnumuzu sürtüyor.

  • RAMO CANCAN17 Aralık 2021 14:45

    bu işin çılkı çıktı resmen.adamlar koz olarak hep tutuyorlar .yani abd bizi köleştirmeye çalışmaktadır.ne karar alacaksanız alın bizlerde rahatlayalım ama yok hep blöf aracı olarak kullanılmaktadır.

  • Yıktınız ülkeyi17 Aralık 2021 13:06

    Nice örgütler bu ülkeye bu kadar zarar vermedi. 3 ayda sildiniz Cumhuriyeti ve tüm kurumlarını. İstifa edin hemen ülke rahatlasın. Yeni ekonomik sistem ülkenin satılması sistemi bedavaya

  • halkçı17 Aralık 2021 12:45

    anlaşma sağlanmış fakat yaymak istemiyorlar. kaos yaratıp ucuzdan mal toplama derdindeler , sonrası malum... ytd