BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketici harcamaları arttı, çekirdek PCE yavaşladı----

ABD'de tüketici harcamaları arttı, çekirdek PCE yavaşladı

ABD'de tüketici harcamaları arttı, çekirdek PCE yavaşladı
29 Eylül 2023 - 15:48 www.finansgundem.com

ABD'de tüketici harcamaları ağustos ayında arttı, ancak çekirdek enflasyon yavaşladı. Gıda ve enerji hariç fiyatlardaki yıllık artış yüzde 4,0'ün altına geriledi

ABD ekonomik faaliyetlerinin üçte ikisinden fazlasını oluşturan tüketici harcamaları ağustos ayında yüzde 0,4 arttı. Temmuz ayı tüketici harcamaları büyüme oranı %0,8'den %0,9'a revize edildi.

Ekonomistler de harcamaların %0.4 artacağını tahmin ediyordu.

Geçen ay harcamalardaki artışın bir kısmı daha yüksek fiyatları yansıttı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre, benzin fiyatları Ağustos ayında hızlanarak ayın üçüncü haftasında galon başına 3,984 $ ile bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu rakam Temmuz ayının aynı döneminde galon başına 3,676 dolardı.

Benzin fiyatlarındaki artışla birlikte, kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi ile ölçülen enflasyon Temmuz ayındaki %0,2'lik artışın ardından ağustos ayında %0,4 yükseldi. Ağustos ayına kadar olan 12 aylık dönemde ise PCE fiyat endeksi temmuz ayındaki %3,4'lük artışın ardından %3,5 oranında yükseldi.

Gıda ve enerji bileşenleri hariç tutulduğunda, PCE fiyat endeksi bir önceki ay %0,2 arttıktan sonra Ağustos'ta %0,1 artış gösterdi. Çekirdek PCE fiyat endeksi Temmuz ayındaki %4,3'lük artışın ardından Ağustos ayında yıllık bazda %3,9 arttı.

ABD'de bekleyen konut satışları beklentilerden fazla düştü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında

 

ABD ekonomisi yüzde 2.1 büyüdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)