BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketici güveni son 4 ayın en yüksek seviyesinde----

ABD'de tüketici güveni son 4 ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de tüketici güveni son 4 ayın en yüksek seviyesinde
16 Haziran 2023 - 17:53 www.finansgundem.com

Michigan Üniversitesi'nce ölçülen ABD tüketici güven endeksi, haziranda aylık bazda 63,9'a çıkarken, son 4 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güveni, haziranda geçen aya kıyasla 4,7 puan artarak 63,9'a yükseldi. Piyasa beklentilerinin üzerinde gelen tüketici güven endeksinin, bu dönemde 60 değerini alması öngörülüyordu. Tüketici güven endeksi, mayısta 59,2 seviyesinde gerçekleşmişti.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, haziranda aylık 3,1 puan artışla 68'e yükseldi.

Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi de aynı dönemde 5,9 puan yükselerek 61,3 oldu.

4 ayın en yüksek seviyesi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, tüketici güveninin enflasyonun düşmesi ve borç limiti krizinin çözülmesiyle artan iyimserliğin bir yansıması olarak son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktığını belirtti.

Tüketici güveninin bir yıl öncesinin yaklaşık yüzde 28 üzerinde olduğunu vurgulayan Hsu, gelir beklentileri yumuşadıkça güvenin tarihsel standartlara göre düşük kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Hsu, tüketicilerin çoğunun hala gelecek yıl ekonomide zor günler beklediğinin altını çizerek, kısa vadeli enflasyon beklentilerinin haziranda yüzde 3,3'e indiğini ve Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydettiğini bildirdi.

Uzun vadeli enflasyon beklentilerinin de yüzde 3 olduğunu belirten Hsu, bunun da pandemi öncesi 2 yılda görülen yüzde 2,2-2,6 aralığına göre yüksek kaldığını kaydetti.

ABD'de sanayi üretimi tahminlerin altında kaldı

 

ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri azaldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin üzerinde

 

ABD'de tüketici güveni düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)