BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü----

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü

ABD'de sanayi üretimi beklentilerin üzerinde düştü
18 Ocak 2023 - 17:36 www.finansgundem.com

ABD'de sanayi üretimi piyasa beklentilerinin üzerinde bir düşüş gösterdi.

ABD'de sanayi üretimi aralık ayında piyasa beklentilerinin üzerinde bir düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra Ağustos ayı sanayi üretim verisi de yukarı yönlü revize edildi.

Aralık ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,7 düştü. Beklenti yüzde 0,1 düşüş olacağı yönündeydi. Kasım ayı sanayi üretimi yüzde -0,2'den yüzde -0,6'ya revize edildi.

Kapasite kullanım oranı da Aralık ayında hem Kasım ayına göre düştü, hem de piyasa beklentilerinin altına indi. Kasım ayında revize verilerle yüzde 79,4 olan kapasite kullanım oranı, Aralık ayında yüzde 79,6 olan beklentileri geride bırakarak yüzde 78,8 seviyesinde gerçekleşti.

Aralık ayında imalat sektöründe de üretim düşüşü yüzde 0,3 olan beklentilerin altında yüzde 1,3 düştü. Madencilik sektöründe üretim düşüşü yüzde 0,9 olarak gerçekleşti.

Sanayi üretimi Aralık ayında 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,6 artarken, imalat sektöründe üretim yıllık yüzde 0,5 düştü. Madencilik sektöründe yıllık artış yüzde 5,8 oldu.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD'de üretici fiyat endeksi düşüş gösterdi

 

ABD'de mortgage faizleri geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)