BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de perakende şirketlerinden iflas erteleme talebi----

ABD'de perakende şirketlerinden iflas erteleme talebi

ABD'de perakende şirketlerinden iflas erteleme talebi
28 Mayıs 2020 - 11:46 www.finansgundem.com

Korona virüs nedeniyle kapanan perakende zincirleri sosyal mesafe önlemlerinin azalmasıyla geri dönmeye çalışıyor. İflasın eşiğindeki perakende şirketleri geri dönmek için son bir şans istiyor


ABD'de iflas erteleme başvuruları tüm hızıyla sürüyor. Neiman Marcus, JCPenney, J.Crew gibi devlerin ardından indirimli ürün perakendecisi Tuesday Morning de iflas erteleme başvurusu için Dallas'taki ABD İflas Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

Wall Street Journal'da yer alan habere göre, şirketten yapılan açıklamada, bu yaz 687 mağazanın 230'unun kapatılacağı belirtildi. Mahkemeye yapılan başvuruda, ilk etapta düşük performans sergileyen ve birbirine çok yakın olan 132 mağazanın kepenklerini indireceği kaydedildi.

‘Salgın nedeniyle kapanmamız ciddi etki yarattı’

Tuesday Morning, yeniden yapılanma çerçevesinde 100 milyon dolarlık borçlu finansmanı sağladı. Ayrıca 25 milyon dolarlık ek finansman için de görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. Şirket, yapılan bu hamlelerle birlikte kârlılığın ve kredibilitenin artırılmasının hedeflendiğini açıkladı.
CEO Steve Becker, “Korona virüsü salgını nedeniyle mağazalarımızın beklenmedik bir şekilde uzun süreli kapalı kalması, işimiz üzerinde ciddi etkiler yarattı. Mağazalarımızı iki ay boyunca açamayınca, iflas erteleme başvurusu dışında bir seçeneğimiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Satışlar yüzde 10 arttı

Ekonominin yeniden açılmasıyla birlikte Tuesday Morning'in mağazalarının beşte dördü 24 Nisan'dan itibaren kademeli olarak yeniden işe başladı. 7300'den fazla çalışan yeniden işbaşı yaptı. Bu süreçteki satışların, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10 yükseldiği açıklandı.

Geçen ay dip yapan ekonomik güven, bu ay yüzde 20 arttı

 

Almanya'da yeni normal: Sosyal mesafeli tiyatro

 

Avrupa ülkeleri sınırlarını turistlere ne zaman açacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)