BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de perakende satışlar beklentileri aştı----

ABD'de perakende satışlar beklentileri aştı

ABD'de perakende satışlar beklentileri aştı
15 Nisan 2024 - 15:47 www.finansgundem.com

ABD'de perakende satışlar Mart'ta tahminlerin üzerinde gerçekleşirken önceki ayın verisi yukarı yönde revize edildi. Bu durum, tüketici talebinin güçlü kaldığına işaret etti.

ABD perakende satışları, online perakendecilerin gelirlerindeki artışın etkisiyle Mart ayında beklenenden daha fazla arttı.

Ticaret Bakanlığı Nüfus Sayım Bürosu verilerine göre, perakende satışlar Mart ayında %0.7 arttı. Şubat ayı perakende satış verisi %0,6'da %0,9'a revize edildi.

Ekonomistler perakende satışların Mart ayında %0,3 artacağını tahmin ediyordu.

Yüksek enflasyon ve borçlanma maliyetlerine rağmen, esnek işgücü piyasası sayesinde düşük gelirli hanehalkları arasındaki sıkıntı tahminlerini boşa çıkararak harcamalar artmaya devam etmekte. En son Bank of America Kredi kartı verileri, düşük gelirli harcamaların yüksek gelirli harcamaları geride bırakmaya devam ettiğini gösterdi.

Bank of America Securities ekonomistleri bir notta, "Bunun önemli bir nedeni, düşük gelirli tüketicilerin enflasyondan orantısız bir şekilde etkilenmesine rağmen, aynı zamanda güçlü işgücü piyasasının en büyük faydalanıcıları olmalarıdır," diye yazdı. 

Otomobil, benzin, inşaat malzemeleri ve gıda hizmetleri hariç perakende satışlar Mart ayında %1,1 arttı.

İlk çeyrek için büyüme tahminleri şu anda yıllık bazda %2,4'e kadar yükselmiş durumda. Ekonomi Ekim-Aralık çeyreğinde %3,4 oranında büyümüştür.

ABD'de tüketici güveni geriledi

 

ABD'de ithalat ve ihracat fiyat endeksleri martta yükseldi

 

ABD'li 3 dev banka bilançolarını açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)