BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de küçük işletmelere yönelik krediler tükendi----

ABD'de küçük işletmelere yönelik krediler tükendi

ABD'de küçük işletmelere yönelik krediler tükendi
17 Nisan 2020 - 06:29 www.finansgundem.com

Korona virüsün ekonomiye etkileriyle mücadele için ABD yönetiminin hazırladığı 349 milyar dolarlık kredi programı bir haftada tükendi. Yeni kredi programı için gözler Kongre'de

ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında uygulamaya konulan küçük işletmelere yönelik 349 milyar dolarlık kredi programının kaynağı kısa sürede tükendi.

ABD Küçük İşletmeler İdaresi'nin internet sayfasında yer alan duyuruda, mevcut ödenek fonuna bağlı olarak Maaş Koruma Programı'na şu an için yeni başvuru kabul edilemeyeceği bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, yaklaşık 2 hafta gibi kısa bir sürede tükenen kredi programına yeni kaynağın tahsis edilmesi için gözlerin ABD Kongresi'ne çevrildiği ancak Cumhuriyetçiler ile Demokratların fonun nasıl yenileneceği konusunda anlaşmazlık yaşadığı ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Maaş Koruma Programı'na ilave kaynak sağlanamamasına ilişkin Demokratları suçladı. Trump, "Demokratlar, Maaş Koruma Programı için ilave kaynağı engelliyor. Amerikan küçük işletmelerini öldürüyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Maaş Koruma Programı, ABD Başkanı Donald Trump'ın 27 Mart'ta onayladığı 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketi kapsamında uygulamaya konmuştu.

Söz konusu program için 349 milyar dolarlık kaynak ayrılırken, bu programla Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine karşı küçük işletmelerin korunması ve bu işletmelerin mevcut istihdamını sürdürmesi hedeflenmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • db17 Nisan 2020 10:46

    Yamyamlık bu, böyle krediyle yürüyen bir ekonomi olmaz...artık kapitalistler bunu anlamak zorunda...finans sektörünün bu kadar güçlü seyrine gerek yok zira resmen sömürü vasıtası oldular...