BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaABD'de konut başlangıçları azaldı----

ABD'de konut başlangıçları azaldı

ABD'de konut başlangıçları azaldı
18 Eylül 2013 - 16:11 www.finansgundem.com

ABD'de konut başlangıçları Ağustos ayında beklentilerin altında kaldı...

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin altında kaldı. ABD'de konut başlangıçları ve konut başlangıç izinleri Ağustos ayında beklentilerin altında kaldı. ABD'de konut başlangıçları beklentilerin altında kaldı  ABD'de inşaat firmaları Ağustos ayında beklentilerin altında yeni konut başlangıcı gerçekleştirirken, konut izinleri de beklenenden daha fazla düşerek yüksek mortgage oranlarının emlak sektöründeki toparlanmaya darbe vurabileceği sinyallerini verdi.
Konut başlangıçları Ağustos ayında yüzde 0.9 yükselerek yıllık 891 bine çıkarken, bir önceki ayın rakamı 883 bin olarak gerçekleşti. Bloomberg tarafından görüşleri alınan 83 ekonomistin tahmin medyanı 917 bin olarak gerçekleşti. Konut izinleri ise yüzde 3.8 düşerek 918 bin oranına geriledi.
Borçlanma maliyetlerinin artmaya devam etmesi ekonomik genişlemenin ana destekleyicilerinden olan konut sektöründeki toparlanmayı sekteye uğratabilir. Federal Reserve yetkilileri bugün buluşarak ekonominin varlık alımlarında düşüşe gitmek için yeterince güçlü olup olmadığına karar verecekler.
Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "Yüksek mortgage oranları toparlanmanın hızı bakımından negatif bir şey ama tamamen durdurmayacaktır. İnşaatçı firmalar şartların eskisi kadar rahat olmadığının farkında. Konut sektörü açık ara ekonominin en parlak bölgesi oldu" yorumunu yaptı.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri 880 bin ile 980 bin arasında değişiklik gösterdi. Geçtiğimiz ayın rakamı ise 896 binden 883 bine aşağı yönlü revize edildi. Haziran ayı aktivitesi de daha önce tahmin edilenden daha zayıf gerçekleşmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)