BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de günlük ölü sayısı binin üzerinde----

ABD'de günlük ölü sayısı binin üzerinde

ABD'de günlük ölü sayısı binin üzerinde
18 Ağustos 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

ABD’de, son 24 saatte binden fazla kişi hayatını kaybetti.

ABD’de korona virüsü kaynaklı ölüm sayıları, Nisan ayının ortalarından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Son 24 saatte ülkede bin 17 kiş korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. ABD’de son olarak bin kişinin üzerinde can kaybı Mart ayında görülmüştü. Geride bıraktığımız ay boyunca günlük ortalama can kaybı sayısı 769’a yükseldi.

Hükumet son gelişmelerin ardından önlemlerin arttırılacağını açıkladı.  ABD’ye gelen kişilere yönelik tedbirler sıkılaştırılırken uçak, otobüs, havalimanı ve tren garı gibi alanlarda maske kullanımı zorunluluğu önümüzdeki yıl Ocak ayının ortasına kadar uzatılacak.

Artan ölümlerin ardından aşılama çalışmalarına da hız verildi. Ülkede yürütülen aşılama kampanyasında son yedi günde geride bırakılan iki haftaya göre yüzde 14’lük artış oldu. Yetkililer, hastanelerde tedavi altına alınan korona virüs hasta sayılarının hızla arttığına dikkat çekiyor. Buna göre son iki haftada ülke genelinde korona viürs vakası sayısı yüzde 70 oranında arttı.

EN HIZLI VAKA ARTIŞI GÜNEY EYALETLERİNDE

Ülkenin güney eyaletleri şu an salgının en hızlı yayıldığı bölgeler olarak dikkat çekiyor. Son olarak Teksas Valisi Greg Abbott’un da Corona testinin pozitif çıktığı açıklandı. Teksas Valisi, aşı ve maske zorunluluğuna karşı çıkan isimlerden biri olarak biliniyor.

İki doz aşısını olmuş olan Vali Abbott’ın rutin Corona testi sırasında virüsü kaptığı, şu aşamada herhangi bir hastalık belirtisi göstermediği ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Abbott, geride bıraktığımız günlerde maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmeyen yüzlerce kişinin yer aldığı bir etkinlikte görülmüştü.

ÇOCUK VAKALAR ARTIYOR

Delta varyantının etkili olmasıyla birlikte ABD’de korona virüsü bulaşan çocukların sayısı da artıyor. ABD Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde korona virüs nedeniyle hastanede tedavi altına alınan çocuk sayısı bin 834’e yükseldi.

DSÖ'den sahte Kovid-19 aşı uyarısı

Korona taşıyan hayvanlar yıllarca satılmış!

Rusya'da son 24 saatte 20 bin 914 yeni vaka görüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)