BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de genç yetişkinler arasında vaka sayısında artış----

ABD'de genç yetişkinler arasında vaka sayısında artış

ABD'de genç yetişkinler arasında vaka sayısında artış
06 Nisan 2021 - 06:19 www.finansgundem.com

CDC Başkanı Rochelle Walensky, ABD’de özellikle genç yetişkinler arasında vaka sayılarının arttığını ve özellikle de 18-24 yaş grubu arasında vaka sayısında artışın görüldüğünü belirtti

ABD’de bir gün içinde görülen yeni korona virüs vakalarında üç haftadır artış gözlemleniyor. Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) göre bir önceki haftaya göre yeni vaka sayısında yüzde 7 oranında artış var.

CDC Başkanı Rochelle Walensky ülkede bir gün içinde görülen yeni vaka sayısının ortalama 64 bin olduğunu açıkladı.

Reuters’ın eyalet ve ilçelerden aldığı verilere ilişkin yaptığı analize göre, hastanelerde tedavi altında bulunan korona virüsü hastalarının ortalama sayısı 4 Nisan’da biten haftada yüzde 4 oranında artarak 37 bini aştı. Bir hafta içinde görülen yeni vaka sayısının da 450 bine ulaştığı belirtildi.

Sağlık yetkilileri ABD’de virüsün farklı varyantlarının etkili olduğu bir dönemde, Paskalya tatili ve okulların bahar tatili sırasında seyahat edenlerin sayısının artması konusunda endişelerini dile getirmişti.

Grip virüsleri genellikle mevsimsel olurken ve hava ısındıkça vaka sayıları azalma eğilimi gösterirken, sağlık yetkilileri korona virüsünde benzer bir eğilim görmediklerini belirtiyor.

ABD Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar ve Alerji Enstitüsü Başkanı ve Başkan Joe Biden’ın da pandemiyle mücadele danışmanı olan Dr. Antony Fauci Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, “Şu anda içinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız konusunda havaya bel bağlamayı aklımızdan bile geçirmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

ABD’de 50 eyaletten 27’sinde geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya kıyasla yeni vaka sayılarında artış bildirilmişti. Michigan, New Jersey ve New York’ta 100 bin kişi başına düşen vaka sayılarında ve hastanede tedavi altına alınan hasta sayılarında yüksek rakamlar gözlemlenmişti.

Enfeksiyon vakalarının birkaç hafta gerisinden gelen can kaybı ise geçtiğimiz hafta yüzde 17 düşerek bir hafta içinde 5,800’e, bir gün içinde de 834’e geriledi.

18-24 yaş grubunda vaka artışı

CDC Başkanı Rochelle Walensky, ABD’de özellikle genç yetişkinler arasında vaka sayılarının arttığını ve özellikle de 18-24 yaş grubu arasında vaka sayısında artışın görüldüğünü belirtti.

Walensky, yeni vakaların çoğunun gençlerin katıldıkları spor aktivitelerinden ve diğer faaliyetlerden kaynaklandığını söyledi.

ABD'de bir günde 4 milyondan fazla doz aşı yapıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)