BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de bir günde 4 milyondan fazla doz aşı yapıldı----

ABD'de bir günde 4 milyondan fazla doz aşı yapıldı

ABD'de bir günde 4 milyondan fazla doz aşı yapıldı
05 Nisan 2021 - 21:54 www.finansgundem.com

ABD'de ilk aşının yapılmasından 109 gün geçtikten sonra cumartesi günü 24 saatte 4 milyondan fazla doz aşı uygulanmasıyla bir rekor kırıldı

Beyaz Saray'ın Kovid-19 Veri Direktörü Dr. Cyrus Shahpar, cumartesi günü 4.08 milyondan fazla doz aşı yapılarak bir rekor kırıldığını Twitter'dan duyurdu. 

ABD'de ilk kez 4 milyon çıtasının aşıldığını belirten Dr. Shahpar, aynı zamanda ilk kez geçen hafta boyunca günde 3 milyondan fazla aşı yapma ortalamasının tutturulduğuna dikkat çekti.

Dr. Shahpar, "Pandemiyi kontrol etme yolunda ilerlememizi hızlandırmak için milyonlar bir araya geliyor" dedi.

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC), cumartesi günü bir gün içinde yapılan aşı sayısının ilk kez 4 milyonu geçtiği, pazar günü itibariyle toplam 208 milyon doz aşının dağıtıldığını ve toplam 165 milyondan fazla doz aşının uygulandığını açıkladı.

333 milyon nüfuslu ABD'de, CDC açıklamasına göre, pazar günü itibarıyla 106 milyon 214 bin 924 kişi en az bir doz aşı olmuştu, 61 milyon 416 bin 536 kişi ise iki dozla tam aşılanmış durumdaydı.

Dr Shahpar da ABD'li yetişkinlerin yüzde 40'ının en az bir doz aşı olduğuna, yüzde 25'inin tam aşılanmış olduğuna dikkat çekti.

CDC’nin açıkladığı rakamlar, iki doz halinde verilen BioNTech-Pfizer ve Moderna aşılarıyla tek doz olarak uygulanan Johnson & Johnson aşısını kapsıyor.

Başkan Joe Biden'ın baş tıp danışmanı Dr. Anthony Fauci de insanların maske takmaya, kalabalıklardan kaçınmaya devam edip aşı programının işlemesine izin vermesi halinde yaşamın çok daha hızlı şekilde normalleşeceğine dair çağrı yaptı.

ABD'nin bir numaralı halk sağlığı uzmanı ve Amerikalıların pandemiyle mücadele konusunda en güvendiği yetkili konumundaki Dr. Fauci, CNN'e şöyle konuştu:

"İnsanların, benim, sizin olmak istediği noktaya gelmekteyiz. Yeterince insan aşılarla korunduğunda dışarı çıkıp kiraz çiçeklerinin keyfini süreceğiz, havalar ısındıkça dışarı çıkıp eğleneceğiz. Bunlar gerçekleşecek. Bu, olacak."

Bulaşma oranları yeterince düştüğünde CDC'nin tam aşılıların güvenli şekilde yapabilecekleriyle ilgili yeni kılavuz açıklayacağını söyleyen Fauci, "Bu sonsuza dek evam etmeyecek, çünkü artık her gün 3-4 m,lyon kişi aşı oldukça kontrol etmeye gitgide daha çok yaklaşıyorsunuz. Biraz daha sabredin, bu ülkedeki aşılama virüsün yayılması karşısında galebe çalacak. Sonunda aşının kazanacağına şüphe yok" dedi.

Ancak ABD'de aşı dağıtımı şaşırtıcı hıza kavuşurken, Kovid-19 vaka oranı artmaya devam ediyor Son iki haftada günlük yeni vaka sayısının 7 günlük sürekli ortalaması, yaklaşık 53 binden 64 bine çıktı. Geçen hafta CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, kaçınılabilecek dördüncü dalgaya yakalanma riskinin bulunduğu uyarısını yaptı.

Kovid-19 tablosu: 193 ölüm, 42 bin 551 yeni vaja

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu05 Nisan 2021 23:30

    Esas seçimle yönetim değişince aşılanma hızlandı. Adamlar dünyanın en kötüsünden, en iyisine döndüler. Demek ki bazen değişim gerekli. Darısı başımıza.

  • Erol g. 05 Nisan 2021 22:11

    ECZANELERDE DE AŞI YAPILMAYA BAŞLANINCA AŞILANMA HIZI ARTTI DARISI BİZE