BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD’de faiz artırımı 2023’te olabilir----

ABD’de faiz artırımı 2023’te olabilir

ABD’de faiz artırımı 2023’te olabilir
04 Mart 2021 - 08:10 www.finansgundem.com

Borsaları tedirgin eden faiz artırımı beklentisi için üst üste ‘kısa vadede faiz artırımı olmayacak’ açıklamaları geliyor.

Tahvil faizlerindeki yükselişin ardından borsaların yeni gündemi haline gelen faiz artırımı beklenti ile ilgili üstü üste açıklamalar gelmeye başladı. FED yetkilileri son günlerde sürekli ‘kısa vadede faiz artırımı olmayacak’ açıklaması yapıyor. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, 2022 yılında bir Faiz artışı beklemediğini, faiz artırımının 2023 yılı sonunda olabileceğini söyledi.

Tahvil faiz oranları kontrolü gibi programların Fed'in seçenekleri arasında olduğunu belirten Harker, varlık alımlarını azaltılması sürecinin son toparlanmada yaşanan biçimde olacağını ifade etti.

Başkan, yılın ikinci yarısında %5-6 büyüme tahmin ettiğinin de altını çizerken, ekonomi toparlanırken bazı çalışanların sürecin gerisinde kalması riskine de vurgu yaptı.

Fed kısa vadede faiz artırımı öngörmüyor

 

Fed'den 'toparlanma' açıklaması

 

Fed'in Para Politikası Raporu yayımlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)