BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaFed kısa vadede faiz artırımı öngörmüyor----

Fed kısa vadede faiz artırımı öngörmüyor

Fed kısa vadede faiz artırımı öngörmüyor
03 Mart 2021 - 08:34 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, Fed’in iyileşen görünüm ışığında, sabırlı davranmaya devam etmesi gerektiğini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, Kovid-19 aşısının ve mali harcamaların etkisi dikkate alındığında ABD'nin ekonomik görünümün kayda değer şekilde iyileştiğini, ancak Fed'in "sabırlı" hareket etmeye devam edeceğini söyledi. Brainard, Fed'in politika değişikliği düşünmeden önce istihdam ve enflasyon hedeflerinin rayında olmasını sağlayacağını vurguladı.

Piyasanın erken bir faiz artırımı beklediği iddialarına da yanıt veren Brainard, "İstihdam ve enflasyon hedeflerinin yakalanması için hala çok fazla mesafe var. Cari FOMC açıklaması faizler ve varlık alımları konusunda çok net yönlendirmeler sunuyor" dedi.

10 MİLYONLUK İSTİHDAM KAYBI

Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Brainard, "Aşılama, uygulanan ve uygulanması beklenen mali tedbirler ve destekleyici parasal politika, 2021 yılı için güçlü bir görünüme işaret ediyor. Finansal şartlara yönelik çeşitli ölçümler tarihi seviyelere göre oldukça destekleyiciler ve öyle olmaya devam edecekler. Virüsün gerilediği, sosyal mesafe uygulamalarının sonuna gelindiği ve hizmet sektörünün yeniden yaşama döndüğü ortamda İstihdam piyasası da ciddi şekilde güçlenmeli" dedi.

Bununla birlikte Brainard, 10 milyonluk istihdam kaybına işaret ederek, istihdam piyasasında hala alınması gereken uzun bir yol olduğunu, işgücüne katkılımdaki düşüşün de tersine döndürülmesi gerektiğini vurguladı.

Brainard ayrıca, gelecekte enflasyonun ölçüsüz bir şekilde yükselmesi veya hedefin üzerinde kalmakta ısrarcı olması halinde harekete geçmekten çekinmeyeceğini söyledi.

Brainard, tahvil piyasalarını yakından izlemekte olduğunu ve getirilerin yükselmeye devam etmeleri, ekonomik aktiviteyi engellemeye, sınırlamaya başlamaları halinde endişeleneceğini söyledi.

Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan Brainard, "Piyasalardaki gelişmelere dikkat gösteriyorum. Geçen hafta yaşanan hareketlerin bir kısmı ve hareketlerin hızı dikkatimi çekti. Eğer hedeflerimize doğru ilerlemeyi yavaşlatan düzensiz şartlar veya finansal şartlarda ısrarcı sıkılaşma görürsem endişelenirim" dedi.

Brainard, faiz oranlarının artırılmasının ne zaman uygun olacağını değerlendirirken, enflasyonun Fed hedefini "bir süre için" ılımlı şekilde aşmasının "gerçekten önemli" bir kriter olacağını vurguladı.

Biden tartışmalı ismi geri çekti

Japonya'da 1 trilyon dolarlık bütçe onaylandı

Biden'dan kritik aşı açıklaması: Mayıs sonu tamam

New York borsası düşüşle kapandı

Altın fiyatlarının gözü tahvillerde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)