BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de evsizlerin oranı rekor kırdı----

ABD'de evsizlerin oranı rekor kırdı

ABD'de evsizlerin oranı rekor kırdı
16 Aralık 2023 - 13:46 www.finansgundem.com

ABD'de evsizlerin oranı yüzde 12 artarak kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı

ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede evsizlerin sayısının rekor seviyelere ulaştığı kaydedildi.

Ocak 2023'te 650 binden fazla insanın evsiz olduğu belirtilen açıklamada, bunun, 2007'de verilerin kayıt altına alınmasından bu yana en yüksek sayı olduğuna işaret edildi.

Açıklamada ülkede evsizlerin sayısının yüzde 12 artış gösterdiği ifade edilerek, "büyük ölçüde" ilk kez evsiz kalanlardan kaynaklandığı belirtilen artışa, kiraların ülke genelinde hızla artmaya devam etmesi ve salgın dönemindeki fonların azalmasının da etkisi olduğu belirtildi.

Kiralık konut maliyetlerinin "olağanüstü derecede zorlayıcı" olduğuna dikkatin çekildiği açıklamada, ülkede evsizlerin yaklaşık yüzde 28'inin çocuklu bir aileden geldiği, bu sayının 2022'den 2023'e 25 binden fazla kişi arttığı aktarıldı.

İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanı Marcia Fudge, evsizlik sorununun çözümü konusunda ilerlemeler kaydettiklerini ancak hala yapılacak çok işin olduğunu söyledi.

ABD işsizlik maaşı başvuruları tahminlerin altında​

 

ABD bütçesi kasımda 314 milyar dolarlık açık verdi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.16 Aralık 2023 14:20

    KİRALAR ARTTIĞINDAN İNSANLAR SOKAKLARDA YAŞAMAYA BAŞLAMIŞ VATANDAŞLARIMIZIN SOKAKTA KALMAMASI İÇİN BELEDİYRLER SOSYAL PREFABRİK KONTEYNIR KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE (ÖNCELİK AİLELERE) ASGARİ ÜCRETİN ONDA BİRİ FİYATA KADAR KİRAYA VERMEYE MECBUR OLMALIDIR