BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de enflasyon 40 yılın zirvesinde----

ABD'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

ABD'de enflasyon 40 yılın zirvesinde
12 Ocak 2022 - 16:36 www.finansgundem.com

ABD'de yıllık enflasyon aralık ayında beklentilere paralel bir şekilde yüzde 7 artış kaydetti.

ABD'de tüketici fiyatları artışını sürdürdü ve yıllık bazda son 40 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aralık ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,5 arttı. Piyasa beklentisi artışın yüzde 0,4 olacağı yönündeydi.

Tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 7 olarak gerçekleşti. Analistler de yıllık artışın yüzde 7 olacağı tahmininde bulunmuşlardı.

Böylece 1982 yılı Haziran ayından bu yana en yüksek seviye görüldü.

Çekirdek fiyat olarak kabul edilen gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,6, yıllık yüzde 5,5 arttı. Analistlerin beklentisi aynı sırayla yüzde 0,5 ve yüzde 5,4 artış olacağı yönündeydi. Çekirdek enflasyon da 1991 yılı Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine geldi.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 0,4 azalırken,, yıllık yüzde 29,3 artış gösterdi. Gıda fiyatlarında aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 6,3 artış yaşandı.

Ortalama haftalık kazançlar yüzde 0,1 artış gösterdi.

Kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 6,8'e yükseliş kaydetmişti. Çekirdek enflasyon göstergesi ise kasım ayında bir önceki yıla göre yüzde 4.9 artmıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell, "Eğer enflasyon beklediğimizden daha uzun süre devam eder ise, faizleri artırmamız gerekir." ifadelerini kullanmıştı.

OECD Bölgesi'nde enflasyon 25 yılın zirvesine çıktı

 

Lagarde: ECB'nin enflasyonda istikrarı sağlayacağına güvenin

 

Powell'dan yüksek enflasyonu önleme sözü

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI12 Ocak 2022 18:43

    bizim enflasyon dünyada rekor kırıyor biz alıştık abd de alışır.

  • ALİ KODUŞ12 Ocak 2022 17:22

    ULAN ENFLASYON GÖRMEK İSTİYORSANIZ TÜRKİYE YE GELİN BİZDE BAZI ÜRÜNLER DE ENFLASYON % 300-400 BİZİM ENFLASYONUMUZU GÖRSENİZ KÜÇÜK DİLİNİZİ YUTARSINIZ.KEŞKE SİZDEKİ ENFLASYON BİZDE OLSA SİZDEKİ YILLIK ENFLASYONU BİZLER BİR GÜNDE HATTA BİR SAATTE GÖRÜYORUZ.

  • Mehmet Yıldız12 Ocak 2022 17:11

    Resmen dünya ile dalga geçiyorlar yok gıda ve enerji hariç böyle saçmalık mı olur bizde TUİK'e kızıyoruz ABD  yani FED'in tuikten farkımı varki onlarda sahtekar insanlarla dalga geçiyorlar. ABD yaşayanlar gıda ve enerji fiatlarının inanılmaz arttığını söylüyorlar resmen ilüzyon yapıyorlar insanlık umurlarında değil bu FED önce ABD'yi sonra dünyayı batıracak ha unutmadan ECB'de farklı değil bu arada ALLAH bütün insanlığın sonunu hayırlı eylesin.

  • Irkçılık 1 insanlık suçudur 12 Ocak 2022 19:41

    Mehmet Bey, 1 varil petrol = 1 DAMAK CİKOLATA diyen allâmeler TÜİK TÜİK der , DOLAR alır ama parasını ABD de faize yaptırmaz ... Eeee tabiii şu an 0,25 lerde... Benim en yakınım ABD de yaklaşık 12-13 yıl yaşadı ... Arkadaşları ile görüşüyor şimdi , dedikleri hayat pahalılığının ABD de en büyük problem olduğu ... Velhasıl nasıl ABD yani FED karşılıksız para basıyor ise diğer kurumları da aynı şekilde manipülatif rakamlarla insanları aldatıyorlar... Nereye kadar ? Cevabını hep birlikte göreceğimiz günler yakındır sanırım ...