BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivABD'de çip krizine fon desteği----

ABD'de çip krizine fon desteği

ABD'de çip krizine fon desteği
06 Nisan 2021 - 08:58 www.finansgundem.com

ABD'de otomotiv sektörü çip darboğazının etkileri ile başa çıkmak için hükümetten destek istedi

ABD'de otomotiv sektörünün lobi kuruluşlarından Alliance for Auto Innovation, çip tedarikinde yaşanan global sıkıntının bu yıl 1,28 milyon adet daha az araz üretilmesine yol açacağı ve sıkıntının üretimin 6 ay daha etkilemeye devam edeceği uyarısı yaparak hükümetten destek istedi.

Alliance for Auto Innovation, ABD hükümetinin çip tedarikinde yaşanan sorunlar korusunda başlattığı gözden geçirmeye verdiği yazılı yanıtta, ABD Ticaret Bakanlığı'nın otomotiv sektörü için yarı iletken, çip, üretiminin artırılması için fon sağlanmasını istedi.


Alliance for Auto Innovation CEO'su John Bozzella yazdığı mektupta, Ticaret Bakanlığı'nın sağlayacağı fonun bir kısmının otomotiv sektörünü destekleyecek yeni kapasite inşaa edilmesinde ve cari çip darboğazının otomotiv tedarik zincirinde yol açtığı risklerin azaltılmasında kullanılmasmını önerdi. Alliance for Auto Innovation'ın üyeleri arasında ABD'de fabrikası olan neredeyse tüm büyük otomobil üreticileri yer alıyor.

Küresel çip krizinin çözümü 2022’yi bulabilir

ABD ile Japonya, çip üretimi konusunda anlaşacak

Çip krizi ikinci el araç fiyatlarını yükseltiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)