BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de büyük ikramiye çekilişi ertelendi! Peki yurt dışından katılım var mı----

ABD'de büyük ikramiye çekilişi ertelendi! Peki yurt dışından katılım var mı

ABD'de büyük ikramiye çekilişi ertelendi! Peki yurt dışından katılım var mı
08 Kasım 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

ABD'de 1,9 milyar dolara çıkan ikramiye miktarıyla rekor kıran Powerball lotosu çekilişi ertelendi. Peki ya Powerball nasıl oynanıyor? Yurt dışından katılım sağlanabiliyor mu? İşte yanıtlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde 1,9 milyar dolara çıkan ikramiye miktarıyla rekor kıran Powerball lotosunun dün gece yapılması beklenen çekilişi ertelendi. Son 40 çekilişte kimsenin altı numarayı da tutturamadığı lotonun çekilişinin katılımcı eyaletlerden birinde yaşayan güvenlik protokolüyle ilgili sorun nedeniyle ertelendiği belirtiliyor. Çekilişin ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor.

İşte Powerball ile ilgili merak edilenler;

NASIL OYNANIYOR?

Powerball iki dolara oynanıyor. 1'den 69'a kadar olan beyaz toplardan beş, 1'den 26'ya kadar ola kırmızı toplarlardan da bir tane seçiliyor. 6 rakamı da bilen kişi büyük ikramiyeyi kazanıyor.

Altı rakamı birden fazla kişi tutturmuşsa ikramiye paylaşılıyor.

Lotoyu üç aydan uzun bir süre kimse tutturamadığı için büyük ikramiye 1,9 milyar dolara çıktı.

Ancak loto talihlisi bu miktarın tamamını 29 yıl içinde alıyor.

Bununla birlikte talihlilere parayı tek seferde alma seçeneği de sunuluyor. Talihlilerin tamamına yakını peşin almayı seçiyor. Fakat ödenen para çok daha düşük oluyor. Örneğin bu çekilişte büyük ikramiyeyi kazanan kişi parasını hemen almak isterse 929 milyon dolara razı olmak zorunda kalacak.

İKRAMİYE VERGİYE TABİ Mİ?

İkramiye yüzde 24 ile yüzde 37 arasında federal vergiye tabi. Ayrıca eyalet vergisi de kesiliyor. Sadece 10 eyalet, ikramiyeden vergi almıyor. New York gibi bazı kentlerde de federal vergi ve eyalet vergisine ek olarak belediye vergisi de ödeniyor.

ŞEHİR DIŞINDAN KATILIM VAR MI?

Powerball çekilişleri 1992'den beri yapılıyor. ABD'de 50 eyaletten 45'inin yanı sıra ABD'ye bağlı Puerto Rico ve Virgin Adaları'nda da oynanabiliyor.

Powerball'u internet üzerinden ABD dışından da oynamak mümkün. Loto oynamak için ABD vatandaşı olmak ya da burada yaşamak gerekmiyor.

Ancak talihlinin ikramiyesini, biletin ait olduğu eyalete gidip bizzat alması gerekiyor. Diğer lotolarda da benzer kurallar geçerli.

2015'te Malta merkezli bir internet sitesinden Oregon "Megabucks" loto bileti alan 37 yaşındaki bir Iraklı 6,4 milyon dolar kazanmıştı.

Geçmişte Avustralya ve El Salvador gibi ülkelerde de lotoyu kazananlar olduğu açıklanmıştı.

KAZANMA OLASILIĞI NEDİR?

Powerball yetkililerine göre bu çekilişte altı tutturma olasılığı 292,2 milyonda bir.

Powerball’un son talihlisi 3 Ağustos tarihindeki çekilişte belirlendi. Bu kişi ikramiyesini tek seferde almak isteyince hesabına 206 milyon dolar yatırıldı.

Bundan önceki rekor 2016 yılında 1,6 milyar dolara dayanan ikramiyeydi. (BBC News)

ABD'de loto ikramiyesi rekor seviyede

 

THY'den çalışanlarına 40 bin lira ikramiye

 

Milyar dolarlık ikramiyenin sahibi ortalarda yok

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)