BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de birçok eyalette asgari ücrete zam!----

ABD'de birçok eyalette asgari ücrete zam!

ABD'de birçok eyalette asgari ücrete zam!
02 Ocak 2024 - 16:02 www.finansgundem.com

ABD'de 1 Ocak'ta 22 eyalette asgari ücretler yükseldi. Zamlı asgari ücretlerin milyonlarca işçiye ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.

ABD'de asgari ücretlileri sevindirecek zam kararı 1 Ocak'ta 22 eyalette yürürlüğe girdi. Zamlı asgari ücretlerin ülkedeki yaklaşık 10 milyon işçiye ekonomik destek sağlaması planlanıyor.

ABD merkezli Ekonomik Politika Enstitüsü, 21 Aralık'ta yayınladığı bir araştırma yazısında, daha yüksek temel ücretlerin 9,9 milyon işçiye yıllık yaklaşık 7 milyar dolar ek ücret sağlayacağını söyledi.

Artış sonrası üç eyalette (Kaliforniya, New York ve Washington) taban ücretleri saatte en az 16 dolara yükseltecek. Eyaletlerdeki ücret artışlarına ek olarak 38 şehirde de asgari ücretlerini artırılacak.

Örneğin Denver, 1 Ocak'ta şehrin asgari ücretini saatte 18,29 dolara, Colorado üse saatte 14,42 dolara çıkaracak. Nevada ve Oregon'un 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yeni asgari ücretleri sırasıyla saatte 12 dolar ve 14,20 dolar artı enflasyon ayarlaması olarak belirlenecek. Florida ise 30 Eylül'de asgari ücretini saatte 13 dolara çıkaracak.

Ayrıca ABD'de ücretleri artıran 12 eyalet, taban maaşlarını enflasyona endeksledi. Böylece fiyatlar yükseldiğinde işçilerin satın alma gücünü kaybetmesini önleyen bir düzenleme gelmiş oldu.

ABD'de enflasyon 2022'de son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış ve son 2 yılda işçiler daha yüksek maliyetlerle mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Öte yandan ABD'de federal asgari ücret 2009'dan bu yana hiç değişmedi ve saatlik 7,25 dolarda kaldı. O tarihten bu yana enflasyon artışı ise yüzde 40'tan fazla.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminleri aştı

 

Yine artış yok! ABD'de asgari ücret tartışması

 

ABD'de asgari ücret saat başına 15 dolara yükseltildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)