BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivABD’de bir ilk: 'Üç büyükler’ grevde----

ABD’de bir ilk: 'Üç büyükler’ grevde

ABD’de bir ilk: 'Üç büyükler’ grevde
15 Eylül 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

ABD’nin üç büyük otomobil üreticisi General Motors , Ford ve Chrysler'ın fabrikalarında eş zamanlı grevler başlatıldı.


United Auto Workers (UAW) sendikası Detroit'teki üç fabrikada eş zamanlı grevler başlatarak ABD'de son yılların en büyük işçi eylemini başlattı.

Grevler, diğer popüler modellerin yanı sıra Ford Bronco, Jeep Wrangler ve Chevrolet Colorado kamyonetlerinin üretimini durduracak. UAW Başkanı Shawn Fain, sendikanın şimdilik geniş kapsamlı bir genel grevden uzak duracağını, ancak yeni sözleşmeler üzerinde anlaşmaya varılmaması halinde tüm seçeneklerin açık olduğunu söyledi.

İlk kez ‘üç büyükler’ grevde

Fain, General Motors , Ford ve Chrysler'in ana şirketi Stellantis'in ABD'deki operasyonlarında daha önce benzeri görülmemiş, eş zamanlı grev planlarını eski sözleşmenin sona ermesine iki saatten az bir süre kala Facebook adresinde açıkladı. Fain, "Tarihimizde ilk kez üç büyüklerin üçünde de greve gideceğiz" dedi.

Toplam 12 bin 700 işçiyi kapsayan grevler Ford'un Wayne, Michigan'da, GM'nin Wentzville, Missouri'de ve Stellantis'in Jeep markasının Toledo, Ohio'da işlettiği montaj tesislerinde gerçekleşecek. Bu tesisler Detroit Üçlüsünün en karlı araçlarından bazılarının üretimi için kritik öneme sahip. (Ekonomim)

Çin'de ekonomik aktivite beklentileri aştı

 

Tekstil ihracatında alarm zilleri çalıyor

 

"Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" ABD'de gerçekleştirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)