BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'de bankaların sosyal medya korkusu----

ABD'de bankaların sosyal medya korkusu

ABD'de bankaların sosyal medya korkusu
18 Mayıs 2023 - 13:13 www.finansgundem.com

ABD bankaları artık sosyal medyayı pazarlama aracı değil tehdit olarak değerlendiriyor. Bankalar, çevrimiçi tehditlere karşı koymak için programlar ve planlar geliştiriyor.

ABD'de bankacılar, iki ay önce Silicon Valley Bank'ın (SVB) internet üzerinden yayılan dalga sonucu çökmesi ve sektörde kargaşaya yol açmasının ardından sosyal medya kullanımıyla ilgili risk yönetimi, izleme ve acil durum prosedürlerini güçlendiriyor.

Yedi bankacılık sektörü yöneticisi ve analistine göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yönetim kurulu seviyesindeki yöneticiler, bankaların sağlığı hakkındaki söylentiler de dahil olmak üzere mevduat çıkışlarına veya hisse senedi üzerinde baskıya yol açabilecek çevrimiçi tehditlere karşı koymak için programlar ve planlar geliştiriyor.

Daha önce görülmeyen çabalar, bankaların değişen zamana uyum sağlama, mudilerin bankaya akınına yol açmasını önleme veya açığa satış yapanların online saldırılarını durdurma konusundaki aciliyeti vurguluyor.

SVB'nin mali durumunu sorgulayan tweet'lerin, bankanın 10 Mart'ta iflas etmesinden önce, müşterilerin hesaplarından saniyede 1 milyon dolar çekmesine yol açmasının ardından, bankalar, sosyal medyanın rolünü pazarlama aracı yerine potansiyel bir risk olarak yeniden düşünerek harekete geçiyor.

Bankalarla çalışan bir danışmanlık ve danışmanlık firması olan ThoughtLinks'in kurucusu Sumeet Chabria, "Sosyal medya riski öncelikle itibarla ilgiliydi, ancak şimdi varoluşsal olan mevduat kaçış risklerine yol açtı" dedi.

Fed Yöneticisi: ABD bankacılık sistemi sağlam, mevduatlar güvende

 

ABD bankaları için büyük felaket kapıda

 

ABD bankaları 1 trilyon dolar kaybetti

 

SVB’yi Twitter mı batırdı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)