BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD bankaları 1 trilyon dolar kaybetti----

ABD bankaları 1 trilyon dolar kaybetti

ABD bankaları 1 trilyon dolar kaybetti
24 Mart 2023 - 08:07 www.finansgundem.com

'En kırılgan' ABD bankaları bir yılda 1 trilyon dolar mevduat kaybetti. Analistler, mevduat konusundaki belirsizliklerin, kredi vermede temkinli davranmalara sebep olabileceğini söyledi

JPMorgan Chase & Co analistleri, "en kırılgan" ABD bankalarının geçen yıldan bu yana toplam yaklaşık 1 trilyon dolarlık mevduat kaybetmiş olabileceğini tahmin ediyor ve çıkışların yarısı Silicon Valley Bank'ın çöküşünün ardından mart ayında gerçekleşti.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistlerinden oluşan ekip, "en kırılgan" olarak sınıflandırdıkları bankaların hiçbirinin adını vermedi veya kaç tanesinin bu gruba dahil olduğunu söylemedi.

Analist ekibi, "Mevduat hareketlerinin yarattığı belirsizlik, bankaların kredi verme konusunda daha temkinli olmalarına neden olabilir" dedi.

Ekip tarafından hazırlanan 22 Mart tarihli bir notta, "Orta ve küçük ölçekli bankaların ABD banka kredilerinde orantısız derecede büyük bir rol oynaması, bu riski artırıyor" dedi.

JPMorgan analistleri, ABD'deki toplam 17 trilyon dolarlık banka mevduatının yaklaşık 7 trilyon dolarının Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) tarafından sigortalı olmadığını yazdı.

Panigirtzoglou, mevduatlara devlet garantisi verilmesinin küçük ve bölgesel borç verenlerden çıkışları engellemeye yardımcı olabileceğini yazdı.

SVB'nin çöküşü diğer ABD bankalarına yaradı

 

Fitch'ten ABD bankalarına 'borç limiti' uyarısı

 

ABD bankalarında rekor mevduat kaybı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)