BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de 200 bin test kiti geri çekildi----

ABD’de 200 bin test kiti geri çekildi

ABD’de 200 bin test kiti geri çekildi
06 Ekim 2021 - 12:37 www.finansgundem.com

Ellume, yanlışlıkla pozitif sonuçlar gösterebilecekleri için ABD’de 200 bin test kitini geri çekti

Avustralya merkezli Ellume şirketi, üretim hatası nedeniyle yanlışlıkla pozitif sonuçlar gösterebilecekleri için ABD’de evde uygulanabilen 200 bin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test kitini geri çekti.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ise, yakın zamanda ortaya çıkan bir üretim sorunu nedeniyle evde yapılan testlerde pozitif sonuçların artabileceği konusunda uyardı.

Ellume Sözcüsü, “FDA, şirketin ek üretim kontrollerini ve diğer düzeltici adımları değerlendirmek için şirket ile yakın bir şekilde çalışıyor” dedi.

Sözcü, sorunlu test kitlerinin, toplum sağlığı programları için Savunma Bakanlığı’na sağlananlar da dahil olmak üzere ABD’ye gönderilen 3,5 milyon kitin 200 binini kapsadığını da açıkladı.

Ellume CEO’su Dr. Sean Parsons ise, “İnsanların yanlış pozitif sonuçlarla karşılaşmış olabileceği herhangi bir stres veya rahatsızlıktan dolayı en içten özürlerimi sunarım” dedi.

Şirket, sorunun nedenini belirledikten ve ek kontroller uyguladıktan sonra ABD’li perakendecilere test kitleri dağıtmaya yeniden başladıklarının bilgisini de verdi.

Kovid 19 testi yapan robotun patenti alındı

 

Okullarda PCR testi başlıyor

 

KVKK'dan aşı ve PCR test sonucu kararı! Kanuna aykırı değil

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)