BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKovid 19 testi yapan robotun patenti alındı----

Kovid 19 testi yapan robotun patenti alındı

Kovid 19 testi yapan robotun patenti alındı
05 Aralık 2020 - 22:38 www.finansgundem.com

Rus bilim insanları, korona virüs testini temassız yapabilen robotun patentini aldı. Robot, sağlık kuruluşlarındaki test istasyonlarında hastalığın bulaşma riskini azaltacak ve sağlık çalışanlarını koruyacak.

Rusya Bilimler Akademisi Tasarım ve Teknolojik Bilişim Enstitüsü Müdürü Sergey Şeptunov, öğretim üyesi Dmitriy Puşkar ve Destekli Cerrahi Teknolojileri şirketi baş mühendisi Rahim Nakuşev tarafından geliştirilen robotun üç ila dört ay içinde tıbbi testlere başlaması bekleniyor.

Robotun geliştiricilerinden Şeptunov, robotun hasta ve laboratuvar asistanı arasındaki teması ortadan kaldırarak temel bir sorunu çözeceğini belirterek, hasta ve laboratuvar asistanının farklı odalarda bulunacağını, laboratuvar asistanının özel kıyafetlere ihtiyaç duyulmayan ‘temiz’ alandan analiz işlemini takip edebileceğini kaydetti.

Sputnik’e konuşan Şeptunov, "Cam bölme ile ayrılan alanda bulunan robot, kullandığı uzun çubuklar aracılığıyla burun ve ağızdan örnekler alırken, sağlık personeli robota yerleştirilen kamera yardımıyla monitörden hastanın ağzını görebiliyor ve joystick ile işlemi kontrol ediyor” dedi.

Şeptunov, enfeksiyonun ‘kirli’ bölgeden ‘temiz’ bölgeye girmesini önlemek için, ‘temiz’ alanda fazladan basınç yaratıldığını, böylece hava akışının her zaman ‘kirli’ bölgeye doğru olacağını belirtti.

Şeptunov, ileride yapay zekaya (AI) dayalı olarak labaratuvar asistanına ihtiyaç duymadan çalışabilecek olan robotun, sağlık kuruluşları dışındaki açık hava test istasyonlarında, havaalanlarında kullanılabileceğini, ayrıca araçlara yerleştirilerek köy ve kasabalarda gün boyu test alabileceğini kaydetti.

Bakan Koca'dan 5 ile risk uyarısı

 

O ilde vaka sayılarında % düşüş başladı

 

Çin aşısı hakkında bilinmeyenler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)