BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD yaptırımlarını anlamsız buldu----

ABD yaptırımlarını anlamsız buldu

ABD yaptırımlarını anlamsız buldu
19 Haziran 2014 - 09:03 www.finansgundem.com

Rusya’nın enerji devi Rosneft’in CEO’su Igor Sechin, yaptırımları yüzünden ABD’yi eleştirdi ve bu hareketin “anlamsız” olduğunu söyledi

Rus enerji devi Rosneft’in CEO’su Igor Sechin, CNBC’ye özel verdiği röportajda kendisi dahil birçok iş adamına Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hareketlerinden dolayı yaptırım uygulayan ABD’yi eleştirdi. Sechin, “Bu yaptırım kararında adil düşünüldüğü kanısında değiim” dedi.

İLK TV RÖPORTAJI

Kariyerinde ilk kez bir televizyona röportaj veren Sechin, “Kararın arkasındaki mantığı da anlamıyorum. Ben siyasi kararların içinde bile değilim. Beni hedef alan yaptırım kararları benim için hiçbir şey ifade etmiyor” dedi. Eski bir Sovyet istihbarat ajanı olan Sechin, şimdi Rusya’nın en büyük petrol üreticisi Rosneft’in CEO’su ve Rus enerji sektörünün en önemli ismi olarak görülüyor.

ŞİRKETİ İŞBİRLİKLERİNE DEVAM EDİYOR

Rosneft şimdiye kadar ABD’nin Rusya’ya uyguladığı diğer yaptırımlardan kaçmayı başardı. Rus şirket, aralarında BP gibi büyük isimlerinden yer aldığı çok uluslu şirketlerle çalışıyor. Geçen ay, ABD’li enerji şirketi Exxon Mobil Rosneft ile olan doğalgaz anlaşmasını uzattı. Rosneft , General Electric ile de ortak araştırma anlaşması imzaladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)