BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve peşmergeden DAEŞ'e ortak operasyon ----

ABD ve peşmergeden DAEŞ'e ortak operasyon

ABD ve peşmergeden
DAEŞ'e ortak operasyon
04 Ocak 2016 - 17:05 www.finansgundem.com

ABD Özel Kuvvetleri ve IKBY'nin anti terör timleri, DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesine ortak operasyon gerçekleştirdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, ABD Özel Kuvvetleri ve IKBY Güvenlik Ajansı'na bağlı anti terör timlerinin, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Kerkük'ün Havice ilçesine ortaklaşa hava operasyonu yaptığını duyurdu. 

Yaver,  Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Özel Kuvvetleri ve Kürdistan anti terör timleri birkaç gün önce helikopterle terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Havice ilçesindeki militanların üs olarak kullandığı polis merkez binasına baskın düzenledi" ifadelerini kullandı. 

Yapılan ortak operasyon sonucunda çok sayıda militanın öldürüldüğü ve bazılarının ise yakalandığı bilgisini paylaştı. 

Daha önce ABD ve Kürt güçleri 22 Ekim tarihinde Havice ilçesindeki DAEŞ hapishanesine hava indirme operasyonu yapmış, 69 esir kurtarılıp 20 DAEŞ militanı ise öldürülmüştü. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)