BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ve Japonya'da ticaret krizi----

ABD ve Japonya'da ticaret krizi

ABD ve Japonya'da ticaret krizi
24 Ekim 2013 - 08:39 www.finansgundem.com

Japonya ve ABD arasındaki ticari görüşmeler otomotivdeki anlaşmazlığa takılıyor

ABD'li yetkililer tarafından dün yapılan açıklamalara göre ABD ve Japonya arasında yürütülen serbest ticaret görüşmelerine otomotiv sektörüne yönelik anlaşmazlık damgasını vuruyor.
Japonya, bu yıl Trans-Pasifik Ortaklığı (TPO) görüşmelerinde ABD ile ticari ortaklığını geliştirmek isteyen diğer Asya ülkeleri arasına katılmıştı. Sözkonusu görüşmeleri yürüten bir düzine civarındaki ülke arasında en büyük iki ekonomi olan ABD ve Japonya aralarındaki bazı anlaşmazlıkları gidermeye çalışıyor.
Bu konular, sigorta piyasaları, tarım sektörünün yapılanması ve otomotiv konusunu içeriyor. 
ABD'nin ticari temsilcisi Wendy Cutler tarafından yapılan açıklamada Japonya ile yürütülen paralel görüşmelerde ilerleme sağlandığı ancak halen bazı önemli çalışmaların sürdüğü ifade edilerek bu çalışmaların başında özellikle motorlu araçlar konusunun geldiğini belirtti.
 Tokyo yönetimi uzun bir süredir ABD'nin sektörde uyguladığı vergilere özellikle japon kamyonlarına uyguladığı vergilere itiraz ediyor. ABD ise Japonya'nın otomotiv piyasasının yabancı araçlar için tam olarak açık olmadığını öne sürüyor. İki ülke TPO görüşmeleri kapsamında ABD'nin Japon otolarına uyguladığı vergilerin yavaşça da olsa kaldırılmmasına yönelik planı görüşüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)