BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Çin’den ticarette ilerleme açıklaması----

ABD ve Çin’den ticarette ilerleme açıklaması

ABD ve Çin’den ticarette ilerleme açıklaması
27 Ağustos 2020 - 09:19 www.finansgundem.com

İki ülke arasında tansiyon yükselirken, ABD ve Çin’den ticarette ilerleme kaydedildiği açıklamaları geldi

FINANSGUNDEM.COM  - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ve Çin’den iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasıyla ilgili iyimser oldukları açıklaması geldi. Bu açıklama, teknoloji ve ulusal güvenlik konuları da dahil olmak üzere, iki süper gücün arasında oldukça yüksek gerilimler olmasına rağmen gerçekleşti.

ABD Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, ABD Ticaret Temsilci Robert Lighthizer ve Çin Başkan Yardımcısı Liu He olmak üzere, iki ülkeden üst düzey otoriteler, iki hükumetten yapılan açıklamalara göre Pazartesi günü telefonla görüştü.

Lighthizer’ın ofisinden yapılan açıklamada, bu yılın ilk dönemlerinde varılan “birinci faz” ticaret anlaşmasına gönderme yapılarak, “iki taraf da ilerleme görüyor ve anlaşmanın başarıya ulaşması için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını ifade ediyor” dedi.

Çin Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada konuşmaları “yapıcı diyalog” olarak nitelendirdi ve ülkelerin “daha da ileriye gitmek için gerekli koşulları ve atmosferi yaratma” konusunda anlaştığını ekledi.

İlk aşamada Çin ve ABD arasındaki, Ocak ayında varılan ticaret anlaşmasını tartışmak için görüşmelerin bir hafta önce video konferans yöntemiyle yapılması bekleniyordu.

Ancak Başkan Donald Trump, görüşmeleri ertelediğini çünkü Pekin’den memnun olmadığını bildirdi.

CNN’in haberine göre, Trump geçtiğimiz hafta “Çin’le görüşmeleri iptal ettim. Şu anda Çin’le görüşmek istemiyorum” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Çin’den, ticaret anlaşmasına yönelik görüşmelerin ilerleyen günlerde devam edeceği açıklaması geldi. ABD ve Çin arasındaki tansiyon çeşitli konular üzerinden yükselişe geçti. Ülkeler korona virüsün yayılmasından birbirlerini sorumlu tutarak, karşılıklı olarak konsolosluklarını kapattılar. ABD otoriteleri aynı zamanda birçok Çin’li teknoloji şirketini hedef alarak, popüler TikTok ve WeChat uygulamalarını yasaklamakla tehdit etti.

Ancak Ocak ayında varılan ticaret anlaşması geçerliliğini koruyor. Analistlere göre ülkeler istikrarlı ekonomik ilişkiler yürütmek için istekli ve diğer konular gündemde olsa da, geçmişten bu yana bağlarını koparmadı.

Bu ayın ilk dönemlerinde, Beyaz Saray Sözcüsü Larry Kudlow yaptığı açıklamada Çin’in, ABD ürünleri alımını “oldukça” fazla miktarda artırdığını ve iki ülke arasındaki ticaretin “şimdilik iyi olduğunu” söyledi.

Korona virüs krizi küresel ticarette tarihi düşüşe neden oldu

 

Moody's: Küresel ticaret toparlanma belirtileri gösteriyor

 

S&P'ye göre Çin bankaları felaketin içinde! 1 trilyon dolarlık darbe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)