BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Çin uzlaşamadı----

ABD ve Çin uzlaşamadı

ABD ve Çin uzlaşamadı
19 Kasım 2018 - 12:58 www.finansgundem.com

APEC Zirvesi'nde ABD ile Çin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle liderler sonuç bildirisi üzerinde uzlaşmaya varamadı

Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'nde ABD ile Çin arasındaki ticaret ve yatırım konularındaki anlaşmazlık nedeniyle liderler sonuç bildirisi üzerinde uzlaşmaya varamadı. Pasifik ülkeleri arasında APEC tarihinde ilk defa bir zirvede deklarasyon yayımlanmadı. 
ABD ve Çin arasında Pasifik konusundaki rekabet, ABD ve Batı müttefiklerinin Çin'in Kuşak ve Yol programına koordine bir yanıt başlatmasına dönüştü. 
Çin yönetimi 2013 yılında başlattığı Kuşak ve Yol projesiyle, Asya, Afrika, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerindeki köprü, otoyol, liman gibi altyapı projelerini finanse edecek kaynak sağlıyor. 
Papua Yeni Gine (PNG) Başbakanı Peter O'Neill, APEC grubunun 21 üyesinden hangisinin kabul etmediği sorulduğunda, "Odada iki büyük dev vardı" dedi. 
Toplantıya başkanlık eden O'Neill, uzlaşmayı engelleyen çekişmeli konunun Dünya Ticaret Örgütü'nden bahsetmenin ve olası reformunun Liderler Bildirgesi'nde yer almasının gerekip gerekmediği olduğunu belirtti. 
Toplantıya ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılmadı.Trump'ın yerine Başkan yardımcısı Mike Pence katıldı. 
Trump Cuma günü yaptığı açıklamada Çin'den ithal ürünlere bundan sonra ek gümrük vergisi getirmeyeceğini açıklamıştı. Pence ise Cumartesi günü yaptığı konuşmada, Çin'in yöntemlerini değiştirene kadar ABD'nin Çin'den ithal 250 milyar dolar değerinde ürüne gümrük vergilerinin sona ermeyeceğini söyledi. 
Pence, "Çin'le olan dengesizliğimizi ele almak için kararlı adımlar attık. Çin mallarına 250 milyar dolarlık gümrük vergileri getirdik ve bu rakamın iki katına çıkarabiliriz" dedi.
"Çin yöntemlerini değiştirene kadar ABD rotasını değiştirmeyecek" dedi. Pence gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ticaret uygulamaları, gümrük vergileri ve kotalar, zorla teknoloji transferleri, fikri mülkiyet hırsızlığıyla başlıyorlar. Bu, seyrüsefer serbestisi, insan hakları konusundaki kaygılara kadar gidiyor" dedi. 
Pence ayrıca konuşmasında ülkelerinin egemenliklerini tehlikeye atan borçları kabul etmemelerini söyleyerek Xi'nin Kuşak ve Yol girişimini hedef aldı. Pence "Kuşağı sınırlama veya tek yönlü bir yol önerisi sunmuyoruz" dedi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)