BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Çin, Mali Çalışma Grubu’nun ilk toplantısını yaptı----

ABD ve Çin, Mali Çalışma Grubu’nun ilk toplantısını yaptı

ABD ve Çin, Mali Çalışma Grubu’nun ilk toplantısını yaptı
26 Ekim 2023 - 01:43 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, ABD ve Çin'in gerçekleştirdiği Mali Çalışma Grubu'nun ilk toplantısının yerel ve küresel finansal istikrar, finansal denetim ve düzenleme, sürdürülebilir finans konularının görüşüldüğünü açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığı Mali Çalışma Grubu'nun da ilk toplantısını gerçekleştirilmesine ilişkin açıklamada bulundu. ABD Hazine Bakanlığı ve Çin Merkez Bankası’ndan üst düzey yetkililerin liderlik ettiği belirtilen açıklamada, Mali Çalışma Grubu'nun, her iki ülkenin de mali politika konularını görüşmesi ve ortak zorluklara ilişkin işbirliği yapması için sürekli bir kanal görevi gördüğü aktarıldı.

Açıklamada, iki saat süren toplantıda, yerel ve küresel finansal istikrar, finansal denetim ve düzenleme, sürdürülebilir finans, kara para aklamanın önlenmesi ve terörizmin finansmanıyla mücadele konularında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirildiği kaydedildi.

Toplantıya, ABD Hazine Bakanlığı ve Çin Merkez Bankası’ndan üst düzey yetkililerin liderlik ettiği belirtilen açıklamada, ABD'li yetkililerin, anlaşmazlık alanlarını açıkça dile getirdiği ifade edildi.

ABD ve Çin, pazartesi günü de Ekonomik Çalışma Grubu'nun ilk toplantısını düzenlemişti.

Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaklaşık iki saat süren görüşmede, heyetlerin yurt içi ve küresel makroekonomik gelişmelerin de aralarında bulunduğu konularda, verimli ve kapsamlı tartışmalar gerçekleştirdiği aktarılmıştı.

İki ülke arasındaki ekonomik ve mali çalışma grupları, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın, Temmuz ayında Pekin'e yaptığı ziyaretin ardından Eylül ayında kurulmuştu.

Dünya Bankası’ndan Orta Doğu uyarısı

 

Kanada Merkez Bankası'ndan 'faiz' kararı

 

Fed, banka kartları komisyon ücretlerinin düşürülmesini teklif etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)