BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'ye yaptırım kararı aldı----

ABD, Türkiye'ye yaptırım kararı aldı

ABD, Türkiye'ye yaptırım kararı aldı
01 Ağustos 2018 - 20:46 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türk İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanacağını açıkladı

Beyaz Saray, din adamı Brunson'un serbest bırakılmamasından dolayı Türkiye'ye yaptırım kararı aldı. ABD, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulayacak.

ABD'nin yaptırım kararıyla ilgili açıklama Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'tan geldi. Açıklamasında "Türk İçişleri ve Adalet Bakanı'na yaptırım uygulanacak" ifadelerini kullanan Sanders, yaptırımların nedeni olarak ilgili bakanların rahip Brunson'un tutukluluğunda oynadıkları rolü işaret etti. ABD, iki bakanla bütün ilişkilerini askıya alacak.

Küresel Magnitsky Yasası kapsamında alınan yaptırım kararına göre Gül ve Soylu'nun bakanlıklarının Türkiye'de "ciddi insan hakkı ihlallerinde" bulunduğu ve buna göre 13818 numaralı Başkanlık Kararnamesi'ne referansla sorumlu tutuldukları kaydedildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Munchin ise, "Papaz Brunson'ın haksız tutukluluğu ve adli sürecin Türk yetkililer tarafından devam ettirilmesi en basit şekilde kabul edilemez" ifadesini kullandı. Munchin sözlerine "Başkan Trump'ın tekrar tekrar ifade ettiği gibi ABD, Türkiye'den Brunson'ın derhal serbest bırakılmasını beklemektedir" şeklinde devam etti.

YAPTIRIMLAR NELERİ İÇERİYOR?

ABD'nin gerçekleştirdiği yaptırımlar ile iki Türk bakanın başta ABD olmak üzere bazı ülkelere giriş ve çıkışları yasaklanacak. ABD içerisinde bulunan mal varlıklarına el koyulabilecek.

TÜRKİYE'YE KARŞI İLK KEZ...

Bu yaptırım kararıyla ABD ilk defa Türkiye’ye, kişilere yönelik yaptırım uygulama kararı almış oldu.

Salı günü Rahip Brunson’un avukatları mahkemenin kararına itiraz etmiş mahkemede itirazları reddetmişti. Alınan yaptırım kararıyla birlikte doğrudan Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım uygulanmış olacak. 

F-35'LERİN TESLİMİNİN GECİKTİRİLMESİ GÜNDEMDE

ABD tarafından F-35'lerin Türkiye'ye iletiminin geciktirilmesi ve Türkiye'ye uluslararası finans kurumlarında yaptırım uygulanması konusunda Senato'da teklifler yer almıştı.

YAPTIRIM KARARI KONGRE'DE ŞUBAT AYINDA ALINMIŞTI

Kongrede şubat ayında alınan bir kararla, ‘rahip Brunson'ın tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililere vize yaptırımı uygulanması' konusunda bir karar almıştı. Kongre kararın uygulamasını Trump yönetimine bırakmıştı. Şubat ayında aldığı bu yetkiyi kullanmayan Beyaz Saray, Brunson konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Kongre kararında, kime yaptırım uygulanacağı konusunda genel ifadeler kullanılmış "Amerikan vatandaşlarını tutuklanmasında rolü olan Türk yetkililer" denmişti. 

Dolar 5 liranın üzerini gördü

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aydın01 Ağustos 2018 21:55

    Bizde Hakan Atilla'nın tutuklanması ve Fetö'den dolayı ilgili bakanlara yaptırım uygulayalım.Dişe diş göze göz.

  • cemşit02 Ağustos 2018 09:25

    Doğru söylüyorsun.Suç varsa cezada olmalı.Ancak o konu ayrı bu konu ayrı.Anlıyorumki sende Chp zihniyeti nefreti mevcut.

  • Hakan01 Ağustos 2018 22:28

    Hakan Atilladan önce rezanin rüşvet verdiğini itiraf ettiği pardon bülbül gibi öttüğü isimleri cezalandıralim önce. Kana kan dişe diş.