BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Tayvan'a 2,5 milyon doz aşı bağışladı----

ABD, Tayvan'a 2,5 milyon doz aşı bağışladı

ABD, Tayvan'a 2,5 milyon doz aşı bağışladı
21 Haziran 2021 - 11:00 www.finansgundem.com

ABD, Çin ile ihtilaflı Tayvan'a 2,5 milyon doz yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı hibe etti.

ABD'nin Memphis kentinden hareket eden Tayvan hava yolu şirketi China Airlines'a ait kargo uçağı, aşılarla birlikte dün Tayvan Adası'na ulaştı.

Moderna şirketince geliştirilen Kovid-19 aşısından 2,5 milyon doz, Tayvan hükümeti temsilcilerine teslim edildi.

Tayvan, Moderna'dan yaklaşık 5 milyon doz aşı sipariş vermiş fakat bugüne dek yalnızca 390 bin doz alabilmişti. ABD yönetimi, bu ay içinde Ada'ya 750 bin doz aşı göndermeyi taahhüt etmişti.

Washington'ın taahhüt ettiği miktarın 3 katı kadar aşıyı bağış olarak göndermesi, halk sağlığı açısından olduğu kadar Biden yönetiminin Pasifik bölgesinde Çin ile kurmaya çalıştığı yeni jeopolitik dengeler açısından da önemli görülüyor.

ABD'nin Tayvan ile resmi diplomatik ilişkisi bulunmuyor ancak "Tayvan ile İlişkiler Yasası" uyarınca ticari, kültürel ve askeri alanlarda iş birliği yapabiliyor.

'BİRLİKTE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

ABD'nin Tayvan'daki de facto temsilciliği niteliğindeki Amerikan Tayvan Enstitüsünün Direktörü Brent Christensen, aşı teslimatıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Aşılar, ABD'nin Tayvan'a desteğinin kanıtıdır. Tayvan, dünya demokratik ülkeler ailesinin bir üyesidir." ifadesini kullandı.

Tayvan hükümetinin lideri Tsai Ing-wen de Facebook'ta yayımladığı açıklama, iki ülkenin demokratik değerleri paylaştığının altını çizerek, "İster bölgesel istikrar için olsun ister tüm insanlığın ortak düşmanı, virüsle mücadele için ortak fikirlere sahip olmayı ve birlikte çalışmayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Ceyhan'dan '3'üncü doz' açıklaması

 

Brezilya'da korona kabusu sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)