BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvil faizleri 2020'de ne olur?----

ABD tahvil faizleri 2020'de ne olur?

ABD tahvil faizleri 2020'de ne olur?
27 Aralık 2019 - 12:15 www.finansgundem.com

PineBridge Investments, gösterge 10 yıl vadeli ABD hazine tahvillerinin faizinin gelecek yıl yüzde 2.5'i görebileceği tahmininde bulundu

PineBridge Investments'a göre, gösterge ABD tahvil faizleri, piyasa katılımcılarının 2019 yılında ekonomik görünüme ilişkin kötümserliğinin azalması ile birlikte yeni yılda yükselmeye hazırlanıyor.

Eylül ayı itibariyle 96.9 milyar dolarlık varlığı yöneten PineBridge Investments LLC'te çoklu varlık müdürü Michael Kelly, geçen hafta New York'tan telefon yoluyla verdiği mülakatta, "Olumsuzluk karteli ilkbahar döneminde parçalanacak," dedi ve 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinin 2020 yılının ilk aylarında yüzde 2.25 ila yüzde 2.50 seviyelerine çıkması gerektiğini kaydetti.

Kelly, küresel hisse senedi piyasası değerlemelerinin de, şirket karlarındaki iyileşme yanında merkez bankalarının bilançolarındaki genişlemenin etkisiyle "çok daha cömert hale gelmeye" hazırlandığını sözlerine ekledi.

Kelly'ye göre, küresel ekonomik yavaşlamanın ortadan kalkması ile faizlerin taban yaptığı son dönem olan 2016 ile karşılaştırıldığında, Hazine tahvil faizleri bu denli fazla tırmanamayabilir. Kelly, bunun, merkez bankalarının düşük faiz politikalarına devam etmesinden dolayı olacağını sözlerine ekledi. Japonya ve Avrupa'daki negatif faizler bazı denizaşırı yatırımcıların pozitif faize sahip ABD tahvillerine yönelmelerine neden oldu.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.5 seviyesinde en son Fed'in faiz indirmeye be tekrar bilançosunu genişletmeye başladığı Eylül ayında işlem gördü. Bu kağıdın faizleri Perşembe günü New York'ta yüzde 1.89 seviyesindeydi.

Kelly, aynı zamanda, yerel para cinsinden gelişen piyasa tahvillerinin, dolardaki son güçlü seyrin istikrara yol açması ile birlikte, ilkbahar döneminde diğerlerine göre daha iyi performans göstereceğini kaydetti ve pozitif faize sahip varlıklar için küresel talebin de, enflasyonun etkisinden arındırıldıktan sonra, bu varlık sınıfı için bir cazibe kaynağı olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)