BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD şirketleri Bernanke'ye minnettar----

ABD şirketleri Bernanke'ye minnettar

ABD şirketleri Bernanke'ye minnettar
19 Eylül 2013 - 14:17 www.finansgundem.com

Fed'in öngörülmedik teşvikleri sayesinde Amerikan şirketleri faizlerden 700 milyar dolar tasarruf ediyor

Apple Inc.'ten Verizon Communications Inc.'e ABD'nin önde gelen şirketleri, Fed'in öngörülmedik teşvik programıyla faizlerden 700 milyar dolar tasarruf ediyor.
Kurumsal tahvil faizleri 4 yılda, Lehman Brothers Holdings Inc.'in iflasının öncesindeki 5 yılın ortalaması olan yüzde 6.14'ten, yüzde 4.6'ya geriledi. Bu tasarruf, borçlanılan her 1 milyar dolardan 15.4 milyon dolarlık tasarrufa işaret ediyor. Şirketler Fed'in faizleri rekor düşük seviyede tutması, vadelerin uzatılması ve 5.16 trilyon dolarlık tahvil satışından elde edilen nakitten yararlanıyor.
Teşviklerin ekonomi için çok büyük bir tasarruf hediyesi olduğunu belirten Kroger Co.'nun CFO'u J. Michael Schlotman, parasal genişleme programının büyük ihtimalle düşük faizle borçların yeniden finansman imkanı tanıması sayesinde bazı şirketleri iflastan kurtardığını söyledi.
Fed'in Aralık 2008'den bu yanaki sıfır faiz ve 3 trilyon doların üzerinde tahvil alımının birleşimi, Apple, Verizon ve 2,000'den fazla kurumsal borç sahibinin  kolektif faiz tasarruflarının, İsviçre'nin 632 milyar dolarlık ekonomisinin üzerinde olduğu anlamına geliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)