BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Rusya'nın gönderdiği solunum cihazlarını iade ediyor----

ABD, Rusya'nın gönderdiği solunum cihazlarını iade ediyor

ABD, Rusya'nın gönderdiği solunum cihazlarını iade ediyor
13 Mayıs 2020 - 12:36 www.finansgundem.com

ABD, Rusya’dan korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında gönderilen solunum cihazlarını iade etme kararı aldı. Gerekçe, söz konusu cihazların geçtiğimiz günlerde Rusya'da yangın çıkan hastanedekilerle aynı olması.

ABD Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Sözcüsü Janet Montesi, Rusya’nın ABD’ye tıbbi yardım kapsamında gönderdiği solunum cihazlarının, Rusya’da geçtiğimiz günlerde yangın çıkan hastanlerde kullanılan cihazlarla aynı model olduğunu, bu nedenle ABD’nin cihazları Rusya’ya geri göndermeye hazırlandığını açıkladı. Rusya ise söz konusu iddiaların doğru olmadığını, gönderilen tıbbi malzemelerin incelenerek ABD'ye verildiğini ifade etti.

Yangın, solunum cihazlarından kanaklandı

Washington’ın ‘olağanüstü önlemler’ nedeniyle solunum cihazlarını Rusya’ya iade edeceğini belirten ABD’li yetkili, Moskova ve St. Petersburg’daki hastanelerde 6 korona virüs hastasının ölümüne neden olan yangınların çıkış nedeninin solunum cihazlarındaki problemlerden kaynaklanabileceğini ve iade kararını bu sebeple aldıklarını belirtti.

Rusya solunum cihazlarını incelemeye almıştı

Rusya Federal Sağlık Denetleme Servisi (Roszdravnador), St. Petersburg ve Moskova’daki iki hastanede çıkan ve toplam 6 hastanın hayatını kaybettiği yangınlar nedeniyle, sağlık kuruluşlarında kullanılan solunum cihazlarının kalitesini kontrol etmeye hazırlandığını duyurmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)