BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD ordusu pasta çalmıştı, 77 yıl sonra özür geldi----

ABD ordusu pasta çalmıştı, 77 yıl sonra özür geldi

ABD ordusu pasta çalmıştı, 77 yıl sonra özür geldi
30 Nisan 2022 - 16:40 www.finansgundem.com

İkinci Dünya Savaşı'nda İtalya'da savaşan Amerikalı askerler, 13 yaşına giren Meri Mion'un doğum günü pastasını çalıp yemişti. Amerikan ordusu, pastanın bugün 90. yaşına giren sahibine gecikmeli bir jest yaptı.

İkinci Dünya Savaşı günlerinde İtalya'nın Vicenza kenti San Pietro köyü yakınlarında, Alman askerlerle savaşan bir Amerikan birliği konuşlanmıştı. 77 yıl önce 13 yaşına giren Meri Mion'a annesinin hazırladığı doğum günü pastası, soğuması için pencere kenarına konduktan sonra, yoldan geçen Amerikan askerlerince yenmişti. Pastayı çaldıklarını kabul eden Amerikan ordusu, bu yıl 90 yaşına basan Meri Mion'a bir pasta hediye etti.

Doğum günü pastasını özel bir törenle Amerikalı askerlerin elinden alan Meri Mion, kendisine hiç unutmayacağı bir gün yaşattıklarını anlatırken göz yaşlarını tutamadı ve pastayı sevdikleriyle beraber yiyeceklerini dile getirdi.

Vicenza'da düzenlenen törende pastayı teslim eden Çavuş Peter Wallis, yapılan haksızlığın nihayet düzeltilmesinin kendisini çok iyi hissettirdiğini ifade etti.

İtalya'daki Amerikan garnizonunun başında bulunan Albay Matthew Gomlak, 1945'te Vicenza yakınlarında Amerikan ve Alman güçleri arasında meydana gelen çatışmaları anlattı. Ölen ya da yaralanan en az 19 Amerikan askerini anan Albay Gomlak, İtalyan köylülerin ekmek ve şarap ikram ederek karşıladığı Amerikalılara sıcak davranmayı sürdürdüklerini aktardı.

Meri Mion 1945 baharında doğum gününden önceki geceyi, çevreden silah sesleri yükselirken, yaşadıkları çiftlik evinin kilerinde saklanarak geçirmiş ve sabah olunca annesi doğum günü sürprizi olarak kendisine bir pasta yapmıştı.(BBCTürkçe)

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba imha edildi

İkinci Dünya Savaşı'na ait şişeye gizlenmiş mektup bulundu

İkinci Dünya Savaşı galipleri 75 yıl sonra Berlin için kapıştı

Kremlin’de İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bomba bulundu

İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma kameranın içinden çıkanlar şok etti

İkinci Dünya Savaşı'nda ipek mendile basılı haritaların rolü neydi!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)