BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİkinci Dünya Savaşı galipleri 75 yıl sonra Berlin için kapıştı----

İkinci Dünya Savaşı galipleri 75 yıl sonra Berlin için kapıştı

İkinci Dünya Savaşı galipleri 75 yıl sonra Berlin için kapıştı
11 Mayıs 2020 - 00:34 www.finansgundem.com

Beyaz Saray'dan yayımlanan Zafer Günü mesajında Berlin'in ABD ve İngiltere tarafından kurtarıldığı belirtilerek Sovyetler Birliği'nin adının anılmaması Moskova'yı kızdırdı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Washington ile ABD’nin 2. Dünya Savaşı sonuçlarını ve Sovyetler Birliği’nin bu savaştaki rolünü çarpıtması konusunda 'ciddi bir görüşme' yapma niyetinde olduğunu belirtti.

Beyaz Saray’ın Instagram ve Twitter hesaplarından yapılan paylaşımda, Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratan ülkelerin ABD ve İngiltere olduğu ifade edilirken Sovyetler Birliği anılmadı.

​Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Tüm dünyanın Zafer’in 75. yılını kutladığı sırada bile Washington’da devam eden Nazizmi yenilgiye uğratma sonuçlarını ve ülkemizin belirleyici katkısını çarpıtma girişimleri büyük infial yaratıyor. <...> Maalesef bu tür yaklaşım, ülke liderleri Vladimir Putin ve Donald Trump’ın, Sovyet ve ABD askerlerinin 1945’te Elbe nehri üzerinde gerçekleştirdikleri tarihi görüşmenin yıldönümü vesilesiyle 25 Nisan’da kabul ettiği açıklama ile açık bir çelişkiye giriyor” ifadesine yer verildi.

ABD’li yetkililerin, “Kızıl Ordu ve Sovyet halkının yadsınamaz rolü ve tüm dünya için verdikleri muazzam ve ölçülemez fedakarlıklarının hakkını en azından kelimenin yarısıyla verme cesaretini ve isteğini bulamadığı” ifade edilen açıklamada, ABD’nin resmi temsilcilerinin bu konudaki “son derece bencil” açıklamalarına dikkat çekti.

Tarihi gerçeklerin, Sovyetler Birliği ve Rusya’ya karşı duyulan sempati veya antipatilere bağlık olmaksızın göz ardı edilemeyeceğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Beyaz Saray’ın paylaşımlara Rusların dışında, tarihini bilen Amerikalılar ve dünyanın her yerinden insanlar tarafından verilen tepkiler bunun en güzel kanıtı. Doğru ve tarihsel gerçeklere dayanan yorumların düzenli olarak kaldırılması dikkat çekicidir. Bu, usanmadan “ifade özgürlüğüne saygısından” bahseden “dünyanın en demokratik ülkesinde” yapılıyor!” dedi.

Bakanlık, “eski kuşağın savaşta sergilediği kahramanlığın, onsuzda zor dönemden geçen ikili ilişkilerde yeni bir soruna dönüşmemesi gerektiğini” kaydetti. (Sputnik)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeki Alpay Çataloğlu 12 Mayıs 2020 04:32

    Tekrar Gelicekler. Bu sefer Dünyanın Beklemediği bir şekilde Hainebu araçları ile Tekrar Saldıracaklar. Önce Rusyaya ondan sonra diğer ülkelere Antartikadaki Son Tabur. Bunu Ruslar da biliyor zaten Vostok Görevi

  • Altay Soykan11 Mayıs 2020 04:28

    Nazi Almanyasını, bir tarafta müttefik 3 devlet durdurmakta zorlanırken diğer cephesini herşeyini feda eden sovyetler tutuyordu. Nitekim Hitler’in gözünü diktiği tüm özel kuvvetleriyle abandığı Stalingrad dahi Sovyetlerin elinden alınamadı. Beraberinde zayıflayan orduyu Berlin’e kadar geri püskürtmeyi başaramasalar müttefiklerin zaten gelip kaymağını yiyeceği bir zafer söz konusu olamazdı. Fransa çoktan düşmüştü.

  • Emrah 11 Mayıs 2020 02:43

    2 günden beri 2,dünya savaşıyla tarihi okuyorum. Rusya devleti o dönemde babar,soy kırım yapan ve insanlık suçu işleyen Nazi almanyasını savaşta mağlup etmese belkide bugün Avrupa Birliği diye bir birlik yoktu. Belkide Avrupa birliğinin başkenti Brüksel Belçika bugün dünya haritasında olmayacaktı.Ruslar tarih iyi bilir. Bu konuda rusya dış işleri haklı.