BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD mortgage kurallarını sıkılaştıracak----

ABD mortgage kurallarını sıkılaştıracak

ABD mortgage kurallarını sıkılaştıracak
18 Temmuz 2023 - 09:47 www.finansgundem.com

ABD'de finans kuruluşları uluslararası standartlardan çok daha sıkı mortgage kurallara maruz kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bankaları kendilerini zora sokacak bir durumla karşı karşıya. Düzenleyici kurumların, sermaye yeterlilik kurallarında önemli değişiklikler içeren planlarını gelecek hafta yayımlamaları beklenen ABD'de, hazırlanan son taslakta büyük bankaların konut ipoteklerine dait yükümlülüklerinin uluslararası standartlardan daha sıkı olması bekleniyor.

Değişiklikler, finansal krizin ardından uygulamaya konulan ve Basel III olarak bilinen küresel bir anlaşmanın ABD versiyonunun bir parçası olacak.

Bloomberg'in haberine göre söz konusu planlar 27 Temmuz’da Fed, Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) ve Döviz Denetleme Ofisi (OCC) tarafından açıklanacak.

Daha önceki açıklamalarında düzenleyiciler, büyük Wall Street bankalarının genel sermaye gereksinimlerinde ortalama yüzde 20’lik bir artışla karşı karşıya kalabileceğini belirtmişlerdi ancak konut ipoteklerine değinmemişlerdi.

Beklenti bu alanda düzenlemelerin uluslararası standartlara yakın kalması yönündeydi. Başka bir kaynağa göre düzenleyiciler, büyük bankaların küçükler karşısında rekabet avantajı sağlamalarını önlemek için konut ipotekleri ve bazı işletme kredileri için küresel standartların üzerine çıkmak istediler.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 7'nin üzerinde

 

ABD'de mortgage başvuruları geriledi, faizler artışını sürdürdü

 

Dev yatırım bankası, mortgage portföyünü küçültüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)