BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Lübnan'a kaygısını iletti----

ABD, Lübnan'a kaygısını iletti

ABD, Lübnan'a kaygısını iletti
21 Mayıs 2013 - 09:17 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman ile temaslarda bulundu

ABD Başkanı Barack Obama, Lübnan  Cumhurbaşkanı Michel Suleyman ile temasa geçerek, Lübnanlı Hizbullah militanlarının Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın tarafında çarpışmalara katılmalarından duyduğu kaygıyı iletti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama dün Suleyman'la yaptığı telefon konuşmasında, "Başkanın ve Lübnan halkının Suriyeli sığınmacılara sınırlarını açık tutmalarını  takdirle karşıladığını söyledi ve Lübnan'ın bu konudaki zorlukları aşması için ABD'nin yardımının devam edeceğini" belirtti.
Suriyeli eylemciler, Suriye ordusu ve rejim yanlısı milislerin  yanında, isyancıların elindeki Kusayr kasabasını ele geçirmek için Pazar günü meydana gelen şiddetli çarpışmalara katılan  Hizbullah militanlarından 30'unun öldüğünü bildirdiler. Ayrıca 20 asker ve milis de hayatını kaybetti. Lübnan, Suriye'de iki yılı aşkın süredir devam eden iç savaş konusunda tarafsız kalma politikasını benimsiyor. Ancak pek çok Lübnanlı yetkili ülkesinin, Birleşmiş Milletler'in 70,000'den fazla insanın öldüğünü bildirdiği savaşa giderek sürüklenebileceği görüşünde. Beyaz Saray, "Başkan Obama  Hizbullah'ın Lübnan'ın politikalarına karşı ve Esad'ın yanında yer alarak, Suriye'de oynadığı etkin ve giderek büyüyen rolden duyduğu kaygıyı ifade etti" dedi Açıklamada, iki liderin tüm tarafların Lübnan'ın soruna karışmama politikasına saygı göstermesini ve  Lübnan halkını da çatışmanın içine sokacak  eylemlerden kaçınmalarını istedikleri bildirildi. Ancak Kusayr çarpışmalarındaki yüksek can kaybı, Hizbullah'ın Suriye sorununa ne kadar derinden müdahil olduğunu gösteriyor. Hizbullah, 1980'li yıllarda İsrail ordusunun güney Lübnan'ı işgaline karşı mücadele etmesi için İran tarafından kurulmuş olan silahlı bir Şii örgüt. Lübnan 1975-1990 yılları arasında yaşadığı iç savaşın yanı sıra, 29 yıl da güçlü komşusu Suriye'nin askeri işgali altında kaldı. Suriye 2005 yılında Lübnan topraklarından çekildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)