BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Kuzey Kore'nin kışkırtıcı tutumuna tepkili----

ABD, Kuzey Kore'nin kışkırtıcı tutumuna tepkili

ABD, Kuzey Kore'nin kışkırtıcı tutumuna tepkili
22 Kasım 2022 - 01:51 www.finansgundem.com

ABD BM Büyükelçisi Greenfield, Kuzey Kore'nin füze denemelerine karşı "güçlü bir Birleşmiş Milletler (BM) önlemi" alınması çağrısı yaptı.

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze fırlatması üzerine toplandı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Kuzey Kore'nin uzun zamandır sonuçlarını düşünmeden hareket ettiğini ifade eden ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Kuzey Kore'nin Güvenlik Konseyinden karşılık veya misilleme olacak mı diye korkmadan kışkırtıcı ve istikrarı bozucu füze denemeleri yaptığını ekledi.

Çin'i ve Rusya'yı da unutmadı

Thomas-Greenfield, Güvenlik Konseyinin veto sahibi iki üyesi Çin ve Rusya’nın, Japonya'daki sivillerin hayatını tehlikeye sokan ve bölgedeki gerilimi artıran füze denemelerinin yapılmasına izin verdiğini iddia etti.

Greenfield, ABD’nin Konseye, Kuzey Kore’nin yasa dışı kitle imha silahlarını ve balistik füze ilerlemelerini engellemek için önlemlerin alınacağı ve Pyongyang yönetiminin kınanacağı bir başkanlık açıklaması hazırlayıp sunacağını söyledi.

Böylelikle, Konseyin Kuzey Kore’yi istikrarı bozan faaliyetlerinden sorumlu tutabileceğine işaret eden Thomas-Greenfield, iletişim kanallarının geliştirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

ABD’nin, Kuzey Kore’nin yasa dışı kitle imha silahları ve balistik füze ilerlemelerinin engellenmesi için önlem alınması çağrısını Fransa, İngiltere, Hindistan, Japonya, Güney Kore’nin de aralarında olduğu bazı ülkeler destekledi.

Kuzey Kore, kıtalararası balistik füze denemesi yapmıştı

Kuzey Kore, 18 Kasım’da kıtalararası balistik füze (ICBM) fırlatmıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kuzey Kore’i “gereksiz provokasyonları terk etmeye, ciddi ve sürdürülebilir diplomasiye geri dönmeye” çağırmıştı.

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, 20 Kasım’da Kuzey Kore’nin füze fırlatmasına tepki olarak BM Güvenlik Konseyinden güçlü adımlar atılması çağrısında bulunan ortak bildiri yayımlamıştı. 

Türkiye, Kuzey Kore'nin kıtalararası füze denemesini kınadı

 

ABD, Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze denemesini kınadı

 

Kuzey Kore'den iki günde iki balistik füze denemesi

 

Kuzey Kore balistik füze fırlattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)