BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Küba için dava izni veriyor: Gözler, Havana'yı alan Kutman'da----

ABD, Küba için dava izni veriyor: Gözler, Havana'yı alan Kutman'da

ABD, Küba için dava izni veriyor: Gözler, Havana'yı alan Kutman'da
29 Nisan 2019 - 20:30 www.finansgundem.com

ABD, 2 Mayıs'ta yeni bir kararı gündeme alacak ve Küba'da geçmişte varlığı olanlar Havana Yönetimi'ne dava açabilecek

CÖMERT YILDIZ / FINANSGUNDEM.COM

Son birkaç yıl önce atılan olumlu adımlar atan ABD-Küba arasında soğuk rüzgarlar esmeye devam ediyor. ABD, 2 Mayıs'ta yeni bir kararı gündeme alacak ve Küba'da geçmişte varlığı olanlar Havana Yönetimi'ne dava açabilecek. 60 yılın ardından atılan ilk olma özelliğine sahip bu kararı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo duyurdu. Helms-Burton Yasası olarak bilinen kararın yürürlüğe girmesine ABD Yönetimi izin verecek. Tartışmalı hüküm, ABD vatandaşlarının federal mahkemelerdeki el konan mallar için tazminat talep etmelerini sağlayacak. Gözler ise alınan kararda öncelikli yer olan Havana ve Santiago de Cuba limanları. 60 yıl önce el konulan mülklerle ilgili sertifikalı hak iddiaları sahibi olan Michael Behn ve Javier Bengochea, dava açmayı planladıklarını ABD basınına açıkladı.

ESKİ SAHİPLERİ, MAHKEMEYE GİDİYOR

Bengochea, doğudaki Santiago de Cuba limanındaki rıhtımları kullanan yolcu şirketlerine atıfta bulunarak, “Ben hepsini dava edeceğim” dedi. Ana terminal ve Santiago limanındaki bazı depolara Ekim 1960'ta ailesinden alınıp, el kondu.

El Nuevo Herald gazetesinde yer alan bilgilere göre, 1961'de el konulan bir diğer yer olan Havana Limanı ise Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor. Bu limanı ise Mehmet Kutman'ın şirketi Global Ports Holding yönetiyor.

Global, Havana Kruvaziyer Limanı'nın işletilmesine yönelik 15 yıllık anlaşmayı geçen yıl mayıs ayında imzalamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)