BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD konut sektöründe önemli gelişme----

ABD konut sektöründe önemli gelişme

ABD konut sektöründe önemli gelişme
19 Nisan 2022 - 16:23 www.finansgundem.com

ABD konut başlangıçları Mart'ta beklenmedik bir şekilde yükselişe geçti

ABD'de konut inşaatı Mart ayında beklenmedik bir şekilde yükseldi, ancak artan ipotek oranları nedeniyle tek ailelik konut başlangıçları düştü.

Ticaret Departmanı Salı günü yaptığı açıklamada, konut başlangıçlarının geçen ay %0.3 artarak mevsimsellikten arındırılmış yıllık 1.793 milyon adede yükseldiğini söyledi. Şubat ayı verileri, daha önce bildirilen 1.769 milyon adetten 1.788 milyon adede revize edildi.

Reuters tarafından ankete katılan ekonomistler, 1.745 milyon adede düşmeye başlayacağını tahmin ediyorlardı. Gelecekteki ev inşaatı izinleri geçen ay %0,4 artarak 1.873 milyon adede yükseldi.

Mortgage finans kurumu Freddie Mac'in verilerine göre, 14 Nisan'da sona eren haftada 30 yıllık sabit faizli ipotek, önceki haftadaki %4,72'den Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye olan %5.0'a ulaştı. FED'in yüksek enflasyonla mücadele ederken agresif bir para politikası duruşu benimsemesiyle daha fazla artış olması muhtemel.

Mart ayında Fed, politika faiz oranını üç yıldan fazla bir süre sonra ilk kez 25 baz puan artırdı.

Ekonomistler, ABD merkez bankasının önümüzdeki ay faiz oranlarını 50 baz puan artıracağını ve yakında varlık portföyünü kısmaya başlayacağını bekliyor.

Yükselen borçlanma maliyetleri, ilk kez alacaklar için konut satın alınabilirliğini azaltmak için daha yüksek ev fiyatlarıyla birleşiyor. Ulusal Konut Müteahhitleri Birliği/Wells Fargo Konut Piyasası endeksi Nisan ayında yedi ayın en düşük seviyesine geriledi ve inşaatçılar "ipotek oranlarındaki sıçramayı ve sürekli tedarik zinciri kesintilerini" suçladı.

Yine de, rekor düzeyde düşük konut arzı, bu yıl ev inşasını desteklemeye devam etmeli. Henüz başlamamış olan, inşaat için onaylanmış evlerin rekor bir birikimi var.

Goldman Sachs, konut başlangıçlarının bu yıl %5 artarak 1,7 milyona çıkacağını tahmin ederek, "Konut piyasaları bugün olduğu gibi sıkı olduğunda, ev inşaatçılarının inşaata devam etmelerinin muhtemel olduğunu çünkü evlerin tamamlandıktan sonra boş kalacağından çok az korkmaları gerektiğini savunuyor. "

Ev inşasının en büyük payını oluşturan tek ailelik konut başlangıçları, Mart ayında %1.7 düşüşle 1.200 milyon adede geriledi.

ABD'de perakende satışlarda artış

 

ABD'de tüketici güveni zirvede

 

ABD'de imalat endeksi yükselişe geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)