BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ‘İpek Yolu’ bağlantılı 1 milyar dolarlık bitcoin ele geçirdi----

ABD ‘İpek Yolu’ bağlantılı 1 milyar dolarlık bitcoin ele geçirdi

ABD ‘İpek Yolu’ bağlantılı 1 milyar dolarlık bitcoin ele geçirdi
09 Kasım 2020 - 14:46 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı, yasa dışı satış noktası ‘İpek Yolu’yla ilişkilendirilen, 1 milyar doların üzerinde değeri olan bitcoin ele geçirdi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Adalet Bakanlığı, ‘İpek Yolu’ adı verilen yasa dışı hizmetlerin ve maddelerin satışının yapıldığı, online satış sitesiyle ilişkilendirilen ve 1 milyar doların üzerinde değeri olan bitcoin ele geçirdiğini açıkladı.

Adalet Bakanlığı, “kötü şöhrete sahip” olan websitesinden, isimsiz bir hacker tarafından çalınan ve saklanan kripto paranın yakalanması için araştırma yapıyordu. Bu ABD hükümeti tarafından yakalanan, en yüksek miktardaki kripto para oldu.

Reuters'ın haberine göre, hükümet şimdi, mahkemede yakalanan kripto paraya el koyabilmek için kanıt arıyor. Geçmişte, hükümet el koyduğu kripto paraları, açık artırmada satmıştı. İpek Yolu, 2013’te ele geçirilmiş ve yetkililer tarafından dev bir uyuşturucu ve kara para aklama pazarı olarak tanımlanmıştı.

Websitesinin suçlama altındaki yaratıcısı Ross Ulbricht, 2015 yılında bitcoin aracılığıyla yasadışı uyuşturucu satışı gerçekleştirme suçundan tutuklandı. Ulbricht, müebbet hapis cezasına çaptırıldı ve 2017’de temyiz başvurusunda bulunsa da, davayı kaybetti.

Bitcoin ATM sayısında rekor artış

 

Silikon Vadisi Biden’dan ne bekliyor?

 

Yılın kazandıranı: Altın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)