BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD İnsan Kaçakçılığı Raporu yayınlandı----

ABD İnsan Kaçakçılığı Raporu yayınlandı

ABD İnsan Kaçakçılığı Raporu yayınlandı
20 Temmuz 2022 - 08:36 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı her yıl kongreye sunduğu İnsan Kaçakçılığı Raporu'nu yayınladı. Buna göre Türkiye, çocuk savaşçı istihdam eden gruplara destek veren ülkeler listesinden çıkarıldı.

İnsan Kaçakçılığı Raporu'nda, Türkiye'nin, Suriye'de desteklediği grupların çocuk savaşçı istihdam ettiği iddiasıyla eklendiği çocuk savaşçı istihdam eden gruplara destek veren ülkeler listesinden çıkarıldığı görüldü.

Önceki yıl yayınlanan raporda Türkiye, Suriye Milli Ordusunun çocukları silah altına aldığı iddiasıyla önceki yıl çocuk savaşçı istihdam eden gruplara destek veren ülkeler listesindeydi.

Türkiye neden listeden çıkarıldı?

Dışişlerinde rapora ilişkin açıklama yapan İnsan Kaçakçılığı ile Mücadele Ofisi Direktör Vekili Kari Johnstone, Türkiye'nin, desteklediği ve Suriye Milli Ordusu şemsiyesi altındaki grupların çocuk savaşçı istihdam ettiğine dair bir bilgi olmadığı için çocuk savaşçı istihdam eden gruplara destek veren ülkeler listesinden çıkarıldığını açıkladı.

Diplomat, "Bölgede saygın bir lider ve NATO ortağı olan Türkiye, Suriye'de çocukların savaşmak üzere silah altına alınması ve bu amaçla istihdam edilmesiyle mücadele etme fırsatına sahip" diye konuştu.

ABD bu konuda Türkiye ile çalışıyor

ABD'nin de bu konuda Türkiye ile çalıştığını söyleyen Johnstone, "Elbette ki Türk hükümeti ile görüşmelerimiz var ama bölgede bir lider ve NATO ortağı olarak Türkiye'yi daha önce çocuk asker istihdam eden grupları desteklemeyi bırakması konusunda teşvik ediyoruz. Bu raporun kapsadığı dönem itibarıyla bize ulaşan bir çocuk istihdam edildiğine dair rapor edilmiş bir bilgi yok" dedi.

"Raporda ABD'nin Suriye'de desteklediği YPG'nin de geniş çapta Suriye ve Irak'ta çocukları silahlı kadrosuna kattığı bilgisi de yer aldı. ABD Dışişlerine bu gruplara verdiği destek konusunda spesifik bir tavsiyede bulundunuz mu?" sorusuna Johnstone, tüm paydaşlarla çalışmaya devam ettikleri cevabını verdi.

Göçmen kaçakçısının 47 yıllık cezasını Yargıtay onadı

 

İnsan kaçakçılarına ömür boyu hapis

 

İnsan kaçakçıları ABD'ye değil otogara bıraktı

 

5 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu

 

Taliban, insan kaçakçılarının cesetlerini meydanlara astı

 

İnsan kaçakçılarına operasyon, ambulans şöförü detayı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)