BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban, insan kaçakçılarının cesetlerini meydanlara astı----

Taliban, insan kaçakçılarının cesetlerini meydanlara astı

Taliban, insan kaçakçılarının cesetlerini meydanlara astı
25 Eylül 2021 - 20:30 www.finansgundem.com

Taliban, Afganistan’ın batısındaki Herat vilayetinin aynı isme sahip merkez şehri olan Herat’ın çeşitli meydanlarına, insan kaçakçıları olduğu belirtilen 4 kişinin cesedini astı.

Alman haber ajansı DPA’nın aktardığına göre, Herat vilayeti vali yardımcısı Mulvi Şir Ahmet Ammar, söz konusu kişilerin bir tüccar ve oğlunu kaçırdıktan sonra Taliban ile girdikleri çatışmalarda öldürüldüğünü açıkladı. Tüccar ve oğlunun kurtarıldığı belirtildi.

Vali yardımcısı “Cesetleri, insan kaçıran diğer kişilere örnek olması için meydanlara asıldı. Kimse böyle bir suç işlemeye cesaret edemesin diye asıldı” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Herat’ın merkezindeki meydanda zincirlere sarılı bir adamın kanlar içinde bir vince asıldığı görülüyor.

Videoda bu sahneyi telefonlarıyla çeken çok sayıda kişinin olduğu görülüyor.

1990’ların sonlarında Taliban yönetimi sırasında bazı ağır suçlar nedeniyle, halk önünde kırbaçlama, taşlayarak öldürme ve suçlunun uzuvların kesilmesi gibi yöntemlere başvuruluyordu.

Taliban geçen ay Afganistan’daki yönetimi tekrar ele geçirmişti. O zamandan bu yana, dünyanın dört bir yanındaki Afganlar ve çeşitli hükümetler, şimdiye kadar bu yönde çok az gösterge olmasına rağmen, Taliban’ın ülkeyi daha ılımlı bir şekilde yönetip yönetmeyeceğini takip ediyor.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi, Taliban yetkilileriyle görüştü

Taliban dünyanın en büyük altın koleksiyonunun peşine düştü

Rusya, Çin ve Pakistan temsilcileri Taliban'la görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)