BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD INF anlaşmasından resmen çekildi----

ABD INF anlaşmasından resmen çekildi

ABD INF anlaşmasından resmen çekildi
01 Şubat 2019 - 16:49 www.finansgundem.com

ABD, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiğini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, nükleer silahların denetiminin temelini  oluşturan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiğini  açıkladı. NATO da ABD'nin söz konusu kararını desteklediğini duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu açıklamalardan hemen önce ABD'nin Orta  Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çıkma durumuna ilişkin Güvenlik  Konseyi'ni topladı. 

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Putin, konsey  toplantısında ABD'nin INF'den çıkma olasılığını, Venezuela'daki son durumu ve  güncel iç politika konularını görüştü.

Aralık 2018'de Brüksel'de yapılan NATO Dışişleri Bakanları  toplantısında, Rusya'ya, INF Anlaşması'na uyması için 60 günlük süre verilmişti.  ABD yönetiminin Moskova'ya verdiği süre bugün doldu.

ABD ile Rusya arasında 1987'de imzalanan Orta Menzilli Nükleer  Kuvvetler Anlaşması'nın iptali halinde silahlanma yarışının hızlanacağı ve bu  yarışın Avrupa güvenliğini tehdit edeceği belirtiliyor.

ABD, anlaşmadan ayrıldığını açıklamasının ardından teknik olarak 6  aylık sürenin sonunda anlaşmadan tamamen ayrılmış olacak.

INF nedir?

1987'de ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail  Gorbaçov arasında imzalanan anlaşma, menzili 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında  olan karadan havaya atılabilen orta menzilli füzelerin yasaklanmasını öngörüyor.  Anlaşma, denizden ateşlenen füzeleri kapsamıyor.

Nükleer savaş tehdidini ortadan kaldırmayı hedefleyen anlaşma  kapsamında 4 yılda yaklaşık 2 bin 700 füze imha edildi.

INF Anlaşması, nükleer silahlı füzeleri 30 yılı aşkın süredir Avrupa  topraklarından uzak tutuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)